Cuma namazını kıldıran imam camide kendini astı

Cuma namazını kıldıran imam camide kendini astı

Gönen`de, ailesinin yurtdışına gitmesine rıza göstermeyen imam camide kendini astı.

Gönen ilçesi, Buğdaylı Bucağı, Büyüksoğuklar Köyü İmamı Abdülkadir Çelik (40), Cuma namazı ardından kendisini elektrik kablosuyla caminin mahfiline asarak intihar etti.

Gönen`in, Buğdaylı Bucağı,  Büyüksoğuklar Köyü camiinde imamlık yapan evli ve üç çocuk babası Abdülkadir Çelik bir süre önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yurtdışı din hizmetleri sınavını kazanmıştı.

Kendisi için bu görevi yaşamsal dönüm noktası olarak gören imam Abdülkadir Çelik, Ailesinin yurtdışına gitmesine izin vermemesi nedeni ile psikolojik bunalıma girdi .

Ailesini ikna edemeyen imam Abdülkadir Çelik, cuma namazı ardından camiye dönerek elektrik kablosuyla kendisini caminin mahfiline asması sonucu intihar etti.

Olay, İmam Çelik`in, okuldan dönen oğlunun kendisini aramak için camiye gitmesi ile  anlaşıldı.

İmam Abdülkadir Çelik`in intiharını jandarmaya bildiren cami sakinleri, intihara Gönen Cumhuriyet Savcılığının el koymasına neden olurken imam Çelik`in cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 

Cami çevresi İmam Abdülkadir Çelik`in yaklaşık 8 yıl önce Oğlu`nun nefes darlığı rahatsızlığı nedeni ile hava değişimi ihtiyacından Erzurum çarşı camiinden kendi isteği ile Gönen`e tayin olduğunu, Gönen müftülüğünün de kendisini Büyüksoğuklar`a görevlendirildiği ifade edilerek kendisinin ve ailesinin köyden, köylününde kendisinden memnun oldukları kaydedildi.

İmam Çelik`in mesleki karıyer açısından sürekli kendisini yenilediği, Diyanetin açıtığı sınav sonrası yurt dışında görevlendirilmesininde yaşamsal hedeflerinin bir parçası olduğunu her fırsatta dile getirdiği kaydedildi.

 

 

 

 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı