Coşkulu kutlama

Coşkulu kutlama

Bandırma 17 Eylül 96. kurtuluş yıl dönümünü törenlerle kutladı

17 Eylül´de Cumhuriyet Meydanı ve Son Kurşun Anıtı´nda törenler düzenlenerek Bandırma´nın düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikle kutlandı. Törene; Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile siyasi parti temsilcileri, dernekler ve kurum kuruluş müdürleri ile çok sayıda Bandırmalı katıldı.

 

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA KONUŞUYOR

Meydandaki törende konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, sel felaketinden dolayı zarar gören Bandırmalılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Mirza, ? Başkomutanımız Mustafa Kemal önderliğinde tüm dünyanın hayranlığını kazanan Kurtuluş Savaşımızın son kurşunlarına tanıklık eden Bandırma´nın kurtuluş coşkusunu yaşayan çok değerli hemşerilerim. Bugün bizim gurur günümüzdür. Aradan geçen 96 yıl sonra o kara günlerden kurtulup özgürlüğüne kavuşan Bandırmalıların yaşadığı anlatılmaz sevinci ve gururu da bugün bizler de hissediyoruz. Bandırma Vapuru ile Kurtuluş Savaşı´nın başlangıcına imza atan, Son Kurşunlarla bu onurlu savaşın zaferle sonlanmasına tanıklık eden bu özel kentin sakinleri, çok değerli Bandırmalılar.. 17 Eylül Kurtuluş Bayramımız hepimize kutlu olsun? dedi.

Törende Jetler alçak uçuş yaptı,

Kurtuluş törenlerine F-16 savaş uçaklarının geçişi damga vurdu. Çelenklerin Atatürk Anıtına sunumu sırasında Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı tören alanının üzerinde alçak uçuş yaptı. Törene katılanların coşkulu alkışları arasında geçişlerini yapan uçaklar törenlere heyecan kattı.

 

Törenlerin ikinci bölümü Ayyıldız Tepe´de devam etti. 17 Eylül 1922´de son çarpışmaların yaşandığı ve 80 vatan evladının şehit düştüğü Ayyıldız Tepe´deki anıtta  askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Törende gaziler adına konuşan Rıza Demir, ?Her yıl Bandırmamızın kurtuluş gününde bu şehitliğe gelerek şehit dedelerimize dualar ettiniz. Törenler düzenleyerek onlara saygı gösterdiniz, yücelttiniz. Şehit torunları olarak sizleri saygı, sevgi ve minnetle selamlıyoruz. Ey Yüce Şehitlerimiz, sevgili dedelerimiz. Kurtuluş Savaşının bütün kahramanları ve Mustafa Kemal Atatürk, Vatanımızı işgal eden, malımıza, canımıza, mukaddesatımıza  saldıran emperyalist güçleri ve onların maşalarını hangi şartlarda ve nasıl topraklarımızdan söküp attığınızı unutmadık, unutmayacağız. Canınızı vererek geri aldığınız ve özgürlüğümüzü ve bize emanet ettiğiniz cennet vatanımızı sonsuza kadar koruyacağız. Gözünüz arkada kalmasın, rahat uyuyun. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun? diye konuştu. Konuşmaların ardından tören Hoca Rıdvan Çelik  tarafından  okunan tilavet ve Müftü Hamdi Gevher´in duaları  ile sona erdi. Töre katılanlara ayran ve bulgur pilavı ikram edildi.



Anahtar Kelimeler: coşkulu kutlama
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli