Çoğunluk sağlanamadı

Çoğunluk sağlanamadı

Belediye ve Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mirza açıkladı: ?Bir ayda üzerime sorumluluk alacağım, teknik direktörümüz yine Mustafa Uğur olacak?

Bandırmaspor Kulübü olağan genel kurulunda çoğunluk sağlanamadı.

Barış Manço Kültür Merkezi´ndeki genel kurulu toplantısına kulübün 264 üyesinden 26´sı katılınca çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle genel kurulu 29 Haziran 2017 tarihine ertelendi.

Bu arada söz alan Bandırma Belediye ve Bandırmaspor Kulübü Onursal Başkanı Dursun Mirza, TFF 1. Lig´den 2. Lig´e düşmesi nedeniyle kendisini ve yönetim kurulunu başarısız kabul ettiğini belirtirken, şunları söyledi:

?Ancak şu gerçeğin altını da çizmek gerekir ki, Erhan Elmastaş´ın başkanlığındaki bu yönetim kurulu elinden gelen her çeşit çabayı harcamıştır. Geçen yıl, play-off´ta birinci olarak TFF 1. Ligi´ne de takımımızı bu yönetim kurulu çıkarmıştır. Onlara da, daha önce sekiz yıl süreyle kulüpte başkanlık yapan Mehmet Kılkışlı´ya da teşekkür ediyorum. Bu yıl, TFF 1. Ligi´nden, bir puanla küme düştük. Tabii ki çok üzüldük ve bunun nedenlerini kendi aramızda değerlendirdik. Bunların başında tecrübesizliğimiz geliyor. Elbette ki, bazı hatalar ve yanlışlar da yapıldı. Bu sezon dört hocayla çalıştık. Dördüncü hocamız Mustafa Uğur´dan çok memnunuz. Onu hem insan, hem de teknik direktör olarak çok sevdik. Keşke, Feyyaz Uçar´dan sonra onu takımın başına getirseydik. Düşmemizdeki ikinci neden, saha dışı faktörlerdir. Son haftalarda, bizim dışımızdaki takımlar, garip sonuçlar aldılar. Diğer bir neden ise sezonun son maçını, deplasmanda Samsunspor ile oynamak zorunda kalmamızdır. Geçtiğimiz sezonda son bir ayda, kümede kalmak için 1,5 milyon lira harcadık. TFF 1. Ligi´ne yükseldiğimiz bir önceki yıl ise 1 milyon 600 bin lira şampiyonluk primi dağıttık. Ancak artık geçmişe takılıp kalmadan, geleceğe bakmak zorundayız.?

BİR AYLIK SORUMLULUĞU ÜZERİME ALIYORUM

Geçtiğimiz günlerde kulübe yeni bir başkan ve yönetim kurulu bulmak amacıyla yaptığı çalışmalardan şimdilik sorumluluk alamadığını vurgulayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?Artık geleceğe bakmak zorundayız. Ben, küme düşmemizi bir zig-zak olarak değerlendiriyorum. Sivasspor´un sloganı olan, ?Bir arkadaşa bakıp çıkacağız´ sloganını biz de benimsiyoruz. Hedef, inanç ve hayallerimiz sürüyor. Önümüzdeki sezon, işi play-off´a da bırakmadan, şampiyon olarak yeniden TFF 1. Ligi´ne yükseleceğimize inanıyorum. Tabii ki, bizimle birlikte herkesin, elini taşın altına sokması, birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerekir. 29 Haziran´da yapacağımız ikinci genel kurula kadar ben, belediye başkanı olarak sorumluluğu üzerime alacağım.?

MUSTAFA UĞUR İLE DEVAM EDECEĞİZ

Önümüzdeki sezonda, takımın başında teknik direktör olarak yine Mustafa Uğur´un görev yapacağını belirten Mirza, şöyle konuştu:

?Hocamız, yarın Bandırmaya gelecek. Kendisiyle, yapılacak veya gönderilecek oyuncular konusunda görüşeceğiz. Hocamıza, ?Seni bırakmayacağız, seninle devam edeceğiz´ demiştik zaten. Transfer, 17 Haziran´da başlayacak. Takımı tamamen dağıtmayacağız. Tabii, sezon başında düşülen hata gibi tüm transferi teknik direktörümüze bırakmayacağız ve onunla birlikte hareket edeceğiz.?

Kulübe başkan olacak kişinin, gerektiğinde cebinden para verebilecek güçte olması gerektiğine de işaret eden Mirza, ?Zaten bizim de, kulübümüze kalıcı gelir kaynakları yaratma çabalarımız sürüyor? dedi. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Çoğunluk sağlanamadı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli