?Çocuklarımızı mutlaka korumalıyız?

?Çocuklarımızı mutlaka korumalıyız?

Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı: ?140 yıllık parlamenter sistemimiz başarılı olamadı? ?Çocuklarımızı mutlaka korumalıyız?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu.

/resimler/2016-12/3/1941396827647.jpg

Balıkesir ilinin sorunlarını çözümü amacıyla yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Kırcı, bürokrasinin hantallığının kırılması gerektiğine işaret etti.

Balıkesir ilinde, 2019 yılında ikili öğretim gören okul kalmaması için yetkililerle kurdukları koordinasyon kapsamında çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Kırcı, şunları söyledi:

?Milli Eğitim´in dışında, sağlık alanında da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hâlen yetersiz durumda bulunan Bandırma Devlet Hastanesi´ne ek bina kazandırılması amacıyla girişimlerde bulunuyoruz. Bandırma´ya, 5 bin kişilik yeni bir spor salonu kazandırmak için otogarın karşısında yer tahsisi gerçekleşti.?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, merkez ve ilçelerin sorunlarının çözümü amacıyla yoğun çabalar harcadığına dikkat çeken Kırcı, ?Ancak bu sorunlar, son 2-3 yılı kapsamıyor. Daha önceki belediyelerin çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle biriken sorunların hemen çözülmesi kolay değil? dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan milletvekili Kırcı, ?Ülkemizin çeşitli yerlerinde çocuklara taciz ve şiddet olayları medyaya yansıyor. Çocuklar, bizim her şeyimiz ve geleceğimiz. Çocuklarımızı mutlaka korumalıyız? diye konuştu. Kırcı, Avrupa Birliği ile ilgili bir soru üzerine de, ?Avrupa Birliği, 53 yıldan beri neden, bizi kapısında beklettiğini açıklamalıdır. Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeleri soğukkanlı bir şekilde değerlendirmeliyiz? yanıtını verdi.

Kırcı, ülkemizde, gündemde bulunan ?Başkanlık? sistemi konusuyla ilgili olarak da, ?Başkanlık, bir süreç işi. 140 yıldır başarılı bir parlamenter sistemimiz yok. Son 10 yılda, 12 hükümet değişti. Böyle iş olur mu?? dedi.

Bandırma´da 15 aydır görev yapan Kaymakam Tuncay Sonel´in, Kadıköy Kaymakamlığına atanmasıyla ilgili bir soru üzerine de Kırcı, şu yanıtı verdi:

?Kaymakamımızın tayini çok erken oldu. Çok değerli bir yöneticiydi ve valiliği hak ediyordu. Onun da beklentisi bu yöndeydi. Ben de, İçişleri Bakanımıza, sayın Kaymakamımızın değerini bildirmiştim. Ancak olmadı. Ancak, atandığı Kadıköy Kaymakamlığı da kaymakamlığın en son noktası. Dilerim, daha sonra ülkemize vali olarak hizmet eder.?  Önder BALIKÇI

/resimler/2016-12/3/1941570627504.jpg



kemal bay
5.12.2016 12:52:53
Bandırma bölgenin en atıl şehri hiç bir gelişme yok bol bol inşaat başkada bir ilerleme yok köye döndük.Kemal

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false