çiftçilerle ilgili soru önergesi

çiftçilerle ilgili soru önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcunu sordu.




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcunu sordu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Havutça, Türkiye'de ve Balıkesir'de kaç çiftçinin icra takibinde olduğunun yanıtlanmasını istedi. AKP iktidarı döneminde kaç işçinin borcunu ödeyemez duruma düştüğünü ve hapis cezası ile cezalandırılan çiftçi bulunup bulunmadığını da yanıtlanmasını isteyen Havutça, önergesinde şu görüş ve sorulara yer verdi:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim.

Namık Havutça
Balıkesir Milletvekili

Mevzuata göre, kooperatifler, bölge birlikleri ve merkez birliği, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının teftiş ve denetimine tabidir. Ayrıca Kooperatifler bağlı oldukları bölge birliği ve merkez birliğinin, bölge birlikleri de merkez birliğinin teftiş ve denetimine tabidirler. Buna göre;

Bugün itibariyle, Türkiye genelinde toplam kaç çiftçimizin Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne toplam ne kadar borcu bulunmaktadır?

Borçlu çiftçilerimizin illere göre dağılımı nasıldır ve miktarları ne kadardır?

Türkiye genelinde kaç çiftçimiz kullandıkları kredileri vadelerinde ödeyemedikleri için haklarında kanuni takip başlatılmıştır?

İcra İflas Kanunu hükümleri çerçevesinde kaç çiftçimize icra takibine başlanılmıştır?

Kaç çiftçimiz borcunu ödeyemediği için hapis cezasına çarptırılmıştır?

Bugün itibariyle, Balıkesir'in ilçelerinde toplam kaç çiftçimizin Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliği Müdürlüğü'ne borcu bulunmaktadır?

Borçlu çiftçilerimizin ilçelere göre dağılımı nasıldır?

Balıkesir'de, toplam kaç çiftçimiz için icra takibi başlatılmış ya da başlatılmak üzeredir?

Çiftçimizin borçlarından ötürü icra dosyalarının Balıkesir'de ilçelere göre dağılımı nasıldır?

Balıkesir'de kaç çiftçimiz borcunu ödeyemediği için hapis cezası almıştır?

2002 yılından bu yana kaç çiftçimizin Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliği Müdürlüğü'nden kredi ihtiyacı karşılanmıştır?

2002 yılından bu yana kaç çiftçimiz borcunu ödeyemez duruma düşmüştür?





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli