Çiftçiler Günü”nü kutladı.

Çiftçiler Günü”nü kutladı.

Borsa Başkanı Halit Sezgin: “Alın teri mesleği olan çiftçilik, insanlık var oldukça sürecektir”

Bandırma Ticaret Borsası(BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü”nü kutladı.

Alın teri mesleği olan çiftçiliğin, insanlık var oldukça süreceğini belirten Sezgin, şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz pandemi ortamında tarımın önemi daha da belirgin biçimde ortaya çıktı. İnsanların, giyim-kuşamlarından veya başka ihtiyaçlarından fedakârlık etmeleri mümkündür ama yemeden-içmeden yaşamlarını sürdürmelerime imkan yoktur. Ancak stratejik bir sektör olan tarımın sürdürülebilir olması gerekir.”

Tarıma elverişli toprakların boş kalmaması ve çiftçilerin, topraktan çekilmemeleri için ülkemizin çok iyi bir tarım planlamasına ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:

“Güneydoğuda arpa ve hububat hasadı başladı. Mevsimsel koşullar iyi gitmediği için bu bölgede verim düşüklüğü olduğunu görüyoruz. Yakında, bölgemizde yağlı tohumlar ve hububat hasadı da başlayacak. Bu hasadımızdaki verimin, Türkiye ortalamasının üzerinde olacağını tahmin ediyorum. Ancak çiftçinin belini, maliyetler büküyor. Bu maliyetlerin mutlaka düşürülmesi gerekir.”

Bandırma ve yöresindeki tarımsal toprakların meyveciliğe de elverişli olduğuna işaret eden Sezgin, “Meyvenin katma değeri diğer ürünlere göre daha yüksek. İyi bir planlama yapılırsa bölgemizde meyve üretimine de geçilebilir” diye konuştu.

Bandırma Ticaret Borsası olarak tüm dünyada uygulanan çağdaş borsacılık hizmetlerini de yöremiz çiftçisine sunmaya çaba harcadıklarını vurgulayan Sezgin, “Buna paralel olarak lisanslı depoculuk konusunda da çalışmalara ağırlık verdik. Halen 57 bin ton kapasiteli lisanslı depolarımızın yapımı sürüyor” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Çiftçiler kutladı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı