Ciddi, ciddi define aranıyor!...

Ciddi, ciddi define aranıyor!...

Kurumsal kimliğe sahip Balkan Madencilik ve Metalurji işletmesi Kapıdağ'ın arka yüzünde Korsan definesi arıyor.

 

Balkan Madencilik ve Metalürji işletmesi sahibi iş adamı Recep Piriştine, Kapıdağ yarım adasının kuzey sahillerinde, Ballıpınar Mahallesinin 1 km batısında bulunan Soğuksu koyunda define arıyor.

Kültür Bakanlığından ruhsatlı define arama çalışması için gerekli evrak ve ekipmanları temin eden iş adamı Recep Piriştine bu sabah başlanan çalışma sonucu 5 parçadan oluşan yatay merkez kaideyi Soğuksu koyunda denizin 6 mt derinliğinden çıkartarak Şahinburgaz Balıkçı marinasına nakletti.

İş adamı Piriştine, söz konusu Ballıpınar Mahallesi Soğuksu koyunda sahile yakın, denizin 6 mt derinliğinde bulunan mesafede, bir efsaneye göre ‘’Korsan Kör Ahmet’’in gemisi ile naklederken batan definesini arıyor.

Efsane bölgede geçmişten günümüze dilden dile anlatılırken yine bir rivayete göre 1960 lı yıllarda Türkiye’nin ünlü armatörlerinden Mehmet Bingöllü’nün bir gemisi arıza yaptığı gerekçesi ile söz konusu batık üzerinde uzunca süre demir almış ve daha sonra buradan ayrılmıştı.

Efsaneye inanan birçok çevre balıkçısı ’da zaman zaman burada dinamit patlatmak sureti ile denizin derinliklerindeki mermer kaideleri parçalamak istemiş ancak bunda başarılı olamadıkları bilinen rivayetler arasında.

Bandırma Müze Müdürlüğü yetkilisi, Erdek Mal müdürlüğü ve görevlisi, Kaymakamlık yazı işleri müdürü, Liman Başkanı ve İlçe Jandarma bölük komutanı ile maliye tarafından görevlendirilen gözlemciler yapılan çalışmaları yakından takip ederken, parçaların nakledildiği Şahinburgaz’ da ise çalışmaya gösterilen vatandaş ilgisi az değil.

İlgililer yapılan tespitte Ballıpınar Soğuksu koyundan şimdilik 5 parça mermer kaide çıkarıldı, daha 8 kaide çıkartılacak.



Umut köksal
5.05.2023 22:23:45
Umut 123456

  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı