CHP'den SÜT BİRLİĞİ ZİYARETİ

CHP

Başkan Panç; "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman üreticin yanındayız"

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç  ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bandırma-Erdek Süt Üreticileri Birliğini ziyaret etti.

Birlik Başkanı Özgür Bakan süt üreticilerinin en büyük sorununun yem, mısır, yonca gibi  girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasının süt üretimindeki maliyeti yükselttiğini, dolaysıyla üreticilerin kazanç elde edemediklerini, mağdur olduklarını belirtti.

Bir çuval yemin maliyeti 80-100 lira arasında yüksek rakamlarda olduğunu belirterek üretici hayvanını besleyecek yeterli  yem alamamaktadır. Bu girdi maliyetlerinin düşürülmesini, üreticinin bu yönde desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İlçe Başkanı Dr. Selim Panç’ta yaptığı açıklamada;"Covid-19 dönemi gösterdi ki tarım ve hayvancılık alanın da kendi kendimize yetebilen ülke olmamız gerekmektedir. Maalesef  şuan da uygulanan  yanlış politikalar yüzünden den bu durumda değiliz. Bundan dolayı milli bir Tarım ve Hayvancılık politikamız olması gerekmektedir. Süt üreticilerinin bütün sorunları ele alınıp bu sorunların giderilmesi için uzun vade de planlar yapılmalıdır. Bu planlar hükümet değişse dahi devam ettirilmelidir. Meralar, tarım arazileri korunmalı, Devlet desteği sağlanmalı, planlı programlı politikalar yapılmalıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman üreticin yanındayız, sorunlarının giderilmesi için konunun  takipçisi olmaya devam edeceğiz."dedi.



Anahtar Kelimeler: ' BİRLİĞİ ZİYARETİ
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli