CHP'den Lösemili farkındalığı

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü, Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Ozan ERTUĞRUL-Lösemili Çocuklar Vakfının önderliğinde 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası farklı etkinliklere kutlanmaya devam ediyor. Toplumun her kesiminden destek gören etkinliklere bir destek de CHP Bandırma İlçe Örgütünden geldi. Ankara'da bağışçıların destekleri ile yaptırılan ancak Sağlık Bakanlığının ruhsat vermediği ve TBMM Genel Kurulunda AKP ve MHP oylarıyla reddedilen önergeye tepki gösteren CHP'liler "Konunun takipçisi olacağız" dediler. 

KESER: BU SORUNUN TAKİPÇİSİ VE MÜCADELE NEFERLERİ OLACAĞIZ

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Bandırma Gençlik Kolu Başkan Yardımcısı Kübra Keser, LÖSEV’in yaptırdığı hastaneye ruhsat verilmemesini eleştirerek: “LÖSANTE Hastanesinin ruhsat sorunu Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin verdiği önerge ile TBMM gündemine alınmış, dün genel kurulda görüşülmüş ve maalesef AKP- MHP oylarıyla reddedilmiştir. Bu ülkenin sade vatandaşı olarak soruyoruz; bu hastanenin tam kapasite çalıştırılmaması kimleri neden rahatsız etmektedir? Lösemili çocukların sağlıklı koşullarda, üstün teknolojik imkânlarla tedavi edilmesi neden istenmemektedir” Milyonlarca insanın bağışlarıyla satın alınan cihazlar ve hastane donanımı, kullanılamadan çürüyor. Bu hastaneden faydalanamayan hastaların vebali; sağlıkta devrim yaptıklarını iddia eden AKP hükümetinindir! Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorunun takipçisi ve mücadele neferleri olacağımızı kamuoyu önünde bir kez daha ilan ediyoruz!” dedi.

BAHAR: BU HASTANEYE RUHSAT VERMEYEREK ELİNİZE NE GEÇİYOR?

CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar da LÖSANTE Hastanesinin ruhsat sorununa değindi. Bahar: “LÖSANTE Hastanesinin ruhsat sorunu  AKP hükümetinin sözde “AK” sayfalarına kara bir leke olarak yazılmıştır.  Kendi çıkarları veya yandaşlarına para aktarma söz konusu olduğunda TBMM’yi seferber eden, torba yasalarla, KHK’larla istediğini yapan tek adam yönetimi LÖSEV’in ruhsat talebini yıllardır sürüncemede bırakmaktadır. Ülkede güzel olan her şeye karşı çıkan bu zihniyet yardıma muhtaç halkı görmezden gelmektedir. “Devletin hastaneleri parasız hizmet veriyor” savunmasına ancak acı acı gülüyoruz. Lösemi hastalığı süreci çok zor, maliyetli ve yorucu bir süreçtir. Bu süreçte minik yavrularımız eğitimlerinden geri kalmasın diye bünyesinde öğretmenler barındıran, taze et yemeleri için kurban bağışı alan, başkent Ankara’da tüm dünyaya örnek olan bir hastaneyi yalnızca bağışçılarının destekleriyle inşa eden LÖSEV’in hastanesine ruhsat vermeyerek asıl yüzlerini tekrar göstermişlerdir. Sağlık söz konusu olunca ne para-pul, ne siyaset, ne itibar; hiçbiri önemli değil. Hasta olan içimizden birinin de çocuğu olabilir. Hastalığın bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde “benim çocuğum hasta olmaz” anlayışı acınası bir düşüncedir. Kanser vakalarının bölgemizde bu kadar arttığı, çevremizdeki pek çok insanın Bursa’daki çeşitli hastanelere taşındığını hepimiz biliyoruz. Bu illet hastalıklar hiçbirimize uzak değil! Ancak rakamlar gizleniyor, tedaviler aksatılıyor, ilaçlar teminlerinde sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

HASTANEYE RUHSAT VERMEYEREK NEYİ VEYA KİMLERİ KURTARIYORSUNUZ?

TBMM’de görüşülen konunun AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini vurgulayan CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar: “Uzun mücadeleler sonucunda dün TBMM genel kurulunda partimizin gündeme getirdiği LÖSANTE Hastanesinin ruhsat sorununa AKP ve onun koltuk değneği MHP red oyu vererek bu konudaki samimiyetsizliklerini tescillemişlerdir. Soruyorum; bu hastaneye ruhsat vermeyerek elinize ne geçiyor? O ağzınızdan düşürmediğiniz beka sorununu mu çözüyorsunuz? Hastaneye ruhsat vermeyerek neyi veya kimleri kurtarıyorsunuz. Bu çocuklar hasta ve o hastaneye, o cihazlara ihtiyaç var. Biz bu konuda her platformda bu işin takipçisi olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe DİSK- Emekli Sen, ADD Bandırma Şubesi, Bandırma Kent Konseyi de katıldı. Etkinliğin sonunda tüm katılımcılar maske takarak Lösemili Çocuklar Vakfının ‘Maskemi takıyorum, farkındalık yaratıyorum’ kampanyasına destek oldu.



Anahtar Kelimeler: ' Lösemili farkındalığı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı