CHP'den, İnsan Hakları Günü mesajı

CHP

Başkan Dr. Selim Panç; “Haklarınızı İhlal Edenlerle Müdahale İçin CHP Sizlerle Yoldaşlık Yapacaktır”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısı le yazılı bir mesaj yayınlayan CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç, “Haklarınızı İhlal Edenlerle Müdahale İçin CHP Sizlerle Yoldaşlık Yapacaktır”dedi.
   Başkan Panç; "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler tarafından kabulünün 72. Yılında hem ülkemizde hem de dünyada ‘insanlığın ortak değeri’ olarak kutlanıyor.
         Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırladığımız insan hakları raporunda, geçtiğimiz yıl; Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuruların %95,9’unun esastan incelenmediği; AİHM’in Türkiye hakkında verdiği kararlarda 2019 yılında işkence ve kötü muamele yasağının 17, özgürlük ve güvenlik hakkının 15, ifade özgürlüğünün 22, örgütlenme özgürlüğünün 7, özel yaşama saygı hakkının 31, adil yargılanma hakkının 34 kez ihlal edildiği tespit ettik. 
          “Demokrasi, Cinsiyet eşitliği, İnternet Özgürlüğü ve Basın Özgürlüğü Konularında Gerileyen Bir Ülke Olduk!”
           İnsan hakları kavramının maalesef ki ülkemizde; acımasızlaşan sistem, askıya alınan hukuk, tek adam rejimi ile birlikle ortadan kalktığı çok açıktır. Bu dönemde insanlığın ortak değerinin, insanın insan olarak hak ettiği değeri görmesinin mücadelesini vermekteyiz.
       “Haklarınızı İhlal Edenlerle Müdahale İçin CHP Sizlerle Yoldaşlık Yapacaktır”
          İnsan hakları devredilemez, kısıtlanamaz, yasaklanamaz. Bu nedenle hiç kimsenin hakkına müdahale edilemez. Anayasa'da düzenlenen, BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde yazılı olan ve bizim de kabul edip imzaladığımız haklarının elinden alınmasına  müsaade etmeyeceğiz.
           Vatandaşlarımızın haklarına sahip çıkması ve hak bilincinin oluşturulması bizim için temel değerdir. Vatandaşlarımızın  haklarını ihlal edenlere müdahale için CHP   yoldaşlık yapmaya devam edecektir."
               Dr Selim  Panç  / CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: ' İnsan Hakları mesajı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı