CHP'den çevre vurgusu

CHP

CHP İlçe Başkanlığı 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeni ile mesaj yayımladı

CHP İlçe Başkanlığı 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeni ile mesaj yayımladı

İnsan, doğada yaşam bulan, yaşamını doğa içindeki koşulların etkisiyle şekillendiren ve zorunlu olarak da bir şekilde doğayla ilişki içinde var olabilen bir varlıktır. Yüzyıllardan bu yana bu şekilde devam eden bu düzen, son zamanlarda insanın doğa üzerinde kurmaya çalıştığı egemenlik ile bozulmaya başlamış, doğanın insan yaşamına verdiği zarar gözle görülür hale gelmiştir. 
Ancak bizler; Yalova’da yazlık köşküne dayanan Çınar ağacı için "Ağaç kesilmeyecek, köşk kaydırılacak" Diyen bir dünya liderinin ışığında yetişen bireyler olarak, doğayı korumamız, sevmemiz ve geliştirmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bir ağacın bile bu vatan ve dünya için ne kadar önemli olduğunun farkında olan Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz.
Son yıllara küresel ısınmanın insan yaşamına olumsuz etkilerini dünyada çıkan sayısız haberle üzülerek takip ediyoruz. Bunun Sorumlusu olan bizlerin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle duyarlılığını arttırabileceğimize inanıyoruz. 
Covid-19 Döneminde, bizler evlerimizde karantina sürecindeyken, Türkiye’de ve Dünya’da, hatta Bandırmamızda doğanın kendini çok kısa sürede yenilediğini, sahillerimizde yeniden yunusların dolaştığını, yollarda kaplumbağaların gezdiğini, atıklardan dolayı kirlenmiş denizlerin temizlendiğini sosyal medya araçlarından izledik. Bu Demek oluyor ki; Hiçbir şey için geç değil! Gerekli önlemleri alırsak doğa kendini onarabilir, yeniden daha sağlıklı yaşam alanlarına kavuşabiliriz. Covid-19 normalleşme süreci ve sonrasında, doğaya olan saygımızı arttırmalı, çocuklarımıza doğa sevgisini daha çok aşılamalı, temiz bir çevre için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ BANDIRMA İLÇE BAŞKANLIĞI



Anahtar Kelimeler: ' çevre vurgusu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı