CHP’den BGC’ye ziyaret

CHP’den BGC’ye ziyaret

Panç; "Bu hükumet de kim desin ilk seçimde gidicidir”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç ve yönetim kurulu üyeleri Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni(BGC) ziyaret etti.

24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının yıldönümü için yapılan ziyarette Panç, demokrasilerde çok sesliliğin önemine dikkati çekerek şunları söyledi:

“Demokrasilerde basının özgürce görev yapması çok önemlidir. Ama son yıllarda ülkemizde basın özgürlüğünden söz etme olanağı kalmadı. Cezaevlerindeki gazeteci sayılarına göre dünyada ilk sıradayız. Siyasetçiler de, eleştiriye açık olmalıdırlar.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Panç, hükümetin, sosyal medyaya yasaklar getirme çalışmalarıyla ilgili olarak da, “Siyasetçiler, iktidarlar, yasaklarla dünyanın hiçbir yerinde iktidarlarını sürdürememişlerdir. Bu hükümet de kim desin ilk seçimde gidicidir” dedi.

Panç, hükümetin, Ayasofya Müzesi’ni ibadete açmasıyla ilgili bir soruyu da, “Burada zaten bir bölümde namaz kılınıyordu. Cumhurbaşkanımız da, daha bir yıl öncesine kadar ‘Siz, önce Sultanahmet Camii’ni doldurun. Bunlar hemen alınacak kararlar değildir. Uluslararası bazı sorunlara yol açabilir’ diyordu. Şimdi ise siyasi şov yapma, işsizlik ve ekonomi başta olmak üzere ülke sorunlarını unutturma adına bu konu gündeme getirildi” diye konuştu.

BGC Başkanı Kaan Bingül ise CHP’li yöneticilere teşekkür ederek, “Ancak sansür halen sürüyor. Otosansür ise çok daha da arttı” değerlendirmesinde bulundu.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: ziyaret
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli