CHP'den, 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması

CHP

Başkan Dr. Selim Panç; "Dünyanın barışa, çocuklarımızın daha huzurlu bir dünyaya ihtiyacı var!"

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile yazılı bir açıklamada bulunan CHP ilçe Başkanaı dr. Selim Panç  "Dünyanın barışa, çocuklarımızın daha huzurlu bir dünyaya ihtiyacı var!" dedi.
Dünyada medeniyetin ve insan haklarının bu kadar geliştiğinin söylendiği, iletişim araçlarının ve diyalog imkanlarının oldukça arttığı bir dönemde maalesef zorbalığın altın çağını yaşıyoruz. 

Daha yeni Afganistan’da ölmemek için ülkesini terk etmek uğruna uçağın kanadına, tekerleğine tutunmaya çalışan insanları gördük. Çin’de zulmedilen Uygur Türkleri hala içimizi acıtıyor. 

Avrupa’da Irkçılık ve ötekileştirme Avrupa ve Amerika’da kol geziyor. İnanç temelli kitlesel saldırılar görüyoruz. Emperyalizm Afrika’yı var gücüyle sömürmek, yutmak için tüm enstrümanlarını kullanmaya devam ederken; ülkemiz de dâhil dünyanın neredeyse her yanında terörizm sivil veya görevli binlerce can alıyor. 

Ortadoğu artık koca bir mezarlığa dönüştü, kimin hangi safta olduğunun belli olmadığı onlarca örgüt birbirleriyle ve sivil halkla savaşıyor.

Tüm bunların panzehiri aslında çok temel bir kelimede saklı: Barış!

Her insanın kendi gerçekliği ile, yanındaki ile, kendisine benzemeyen ile barışması; her ülkenin veya topluluğun diğerini anlamaya çalışması; her mezhebin veya inancın bir diğerinin de yaşam hakkı olduğunu kabul etmesi gibi en temel insani davranış biçimi tüm bu kan deryasının sonunu getirecek anahtardır.

Dünyanın barışa, çocuklarımızın daha huzurlu bir dünyaya ihtiyacı var!

Yan yana birlikte oyun oynayabilen çocukların birer yetişkin olduklarında o veya bu sebeple birbirlerine düşman olup birbirlerini öldürecek aşamaya gelmelerinin altında yatan sebep, barışı sağlayacak ana hattımız olmalıdır…

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği “Yurtta Barış, Dünyada Barış” cümlesi kılavuzluğunda hangi inaçtan, hangi kökenden gelirse gelsin, hangi ideolojiyi savunursa savunsun, hangi partiyi desteklerse desteklesin tüm vatandaşlarımızın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.

Saygılarımla
Dr. Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: ' Eylül Dünya Barış Açıklaması
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı