CHP'de anma programı

CHP

Bandırma CHP’de 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Menemen Şehidi Kubilay, Milli Şair M. Akif Ersoy, Sarıkamış Şehitleri ve Maraş katliamları için ortak anma programı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma ilçe örgütü, İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 46. yıldönümü, Sarıkamış Şehitleri, Kubilay Olayı ve Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümüyle ilgili bir anma toplantısı düzenledi.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda aldığı diplomatik görevler ve elde edilen ulusal kazanımların başrol oyuncusu ve CHP’nin ‘Milli Şef’ unvanlı değişmez genel başkanı İsmet İnönü’yü saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Sarıkamış Şehitleri’ni anan Bahar, “22 Aralık 1914’te, 60 bin vatan evladımız, 60 bin yiğidimiz, 60 bin Anadolu Kuzusu, 60 bin fidanımız, vatan uğruna Hakka yürümüştür” diye konuştu.

23 Aralık 1930’da, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, Menemen’de, kendisini mehdi ilan eden Derviş Mehmet ve beraberindeki bir grup yobaz tarafından katledilmesini hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan Bahar, “Dün olduğu gibi bugün de bu kişi ve grupların karşısında dimdik ayaktayız. Vicdanımız, cumhuriyetçiliğimiz ve devrimciliğimizle iyi de doğrunun yanında yer almayı sürdüreceğiz” dedi.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, Mehmet Akif Ersoy’un da şairliğini ve vatan sevgisini her zaman takdirle karşıladıklarını belirterek, “Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı, şiirlerini topladığı ‘Safahat’ isimli kitabına almamıştır. Bunun gerekçesini ise ‘İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin eseridir’ diye açıklamıştır” değerlendirmesinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: ' programı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli