CHP, Sayıştay raporlarının peşini bırakmıyor

CHP, Sayıştay raporlarının peşini bırakmıyor

CHP, Meclisin yanı sıra, Türkiye gelenindeki tüm örgütlerinde aynı tarih ve saatte düzenlediği basın toplantıları ile harcamalarını Sayıştay`dan geçirmeyen Hükumeti halka şikayet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP, öncelikle meclis gündemine getirdiği Sayıştay raporları ile ilgili kaygılarını aynı gün, aynı saatte ülkedeki tüm örgütlerinde basın yolu ile halkla paylaşarak hükumeti halka şikayet etti.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Sayıştay, Danıştay, Yargıtay, MİT ve MGK Genel Sekreterliği’nin 2014 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde, CHP’liler hemen her konuşmada Sayıştay raporlarına atıf yaparak iktidarın denetimden kaçtığı eleştirisinde bulunması ardından konuyu örgütleri aracılığı ile yurt geneline taşıtı.

CHP Bandırma ilçe Başkanı Atila Atakay,  “Denetim raporlarını iktidar halktan kaçırıyor.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi`nin (CHP) 81 ilde eş zamanlı düzenlediği basın açıklaması ile AKP yi halka şikayet etti. Bandırma ilçe Başkanı Atilla Atakay Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nun Meclis`teki bütçe görüşmelerine ilişkin mektubu okudu.

 

CHP  İlçe örgütünde  gerçekleşen basın toplantısında, ilçe başkanı Atilla Atakay, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun Meclis`teki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmaya ilişkin mektubu okudu. Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkan adayı Dursun mirza ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Atakay, `Bütçe hakkı`` tanımlaması yaptığı  konuşmasında. 3 sayfalık metni okudu.

 

 Atakay, "Hükümetin Sayıştay`ın 2010 yılında hazırlayarak TBMM`ye sunmaya hazırlandığı altı konudaki performans denetimi raporlarında yer alan kamu kaynaklarının verimlilik, etkililik ve ekonomiklik ilkelerine uyulmadan savurganca kullanıldığına ve yüksek miktarda kamu zararına neden olunduğuna ilişkin bulguları TBMM`den ve kamuoyundan saklama isteğiydi. Kamu idarelerinin 2011 yılı harcamalarına ilişkin denetim sonuçlarını kapsayan 132 Sayıştay raporunun 4 Temmuz 2012`de kabul edilen bir yasa nedeniyle TBMM`ye sunulamadığı vurgulanan açıklama, "Biz CHP olarak milletin bütçe hakkına 2014 bütçesinin TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesi sürecinde de sahip çıkacağız" dedi.

 

 

 

 

 



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli