CHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN 23 NİSAN MESAJI

CHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN 23 NİSAN MESAJI

CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 100 yıldır özgür Türkiye'nin, demokrasinin, halk iradesinin, ulusal egemenliğin ve laikliğin temel kurumu olmuştur. O günden bu güne yani geçen 100 yılda, topraklarımızda hiçbir güç halk iradesinin üzerinde değildir, olmayacaktır.

Bu anlayışla saltanata son veren Atatürk ve genç Cumhuriyetin kurucuları parlamenter demokratik sistemi vazgeçilmez unsur olarak kabul etmişlerdi. Barış idealini yeşertmek adına bu tarih, ülkenin geleceğini ve umudunu oluşturan çocuklara armağan edilmiştir. Bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sadece ülkemizin çocukları için değil dünya çocukları için de çok özel bir gündür.

23 Nisan 1920’de egemenlik saraydan alınarak halka verildi, halk ülkenin sahibi, yöneticisi, yüzü ve geleceği haline getirildi. Bugün ise geldiğimiz noktada iktidar; egemenliği halktan alarak tek bir kişiye, yani saraya teslim istiyor. Halkın iradesi yerine tek adamın iktidarı, halkın temsilcileri yerine tek adamın atadığı ve halkın seçmediği ‘atanmış’ Bakanlar ile ülkeyi yönetmek istiyor. Yani halka verilen halktan geri alınıyor.  Açıkça görüldüğü üzere de iktidar ülkeyi yönetemiyor! Bunların sonucu olarak da ülkemiz kuruluş ilkelerine, yani parlamenter demokrasiye acilen ihtiyaç duyuyor!

Cumhuriyetin bütün kazanımlarına saldırarak tüm kavramlar gibi Cumhuriyetin de içini boşaltmaya çalışan, laikliğe karşı açık bir tutum alarak rejim değişikliği dayatan AKP iktidarı, eğitim ve hukuk yok edilerek halkın iradesine de kelepçe vurmak istiyor.

İktidar, çocukların çağdaş, eşit ve modern bir eğitim alması yerine onları tarikat yurtlarına teslim ederek “kindar” nesiller hedefine yürüyeceği düzenlemeler peşinde koşuyor. Düşünmeyen, sorgulamayan ve üretmeyen tek tipleşmiş nesiller için çocuklarımızın aklına, bedenine ve ruhuna göz dikmiş bir anlayış karşısında kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Demokratik, laik ve çağdaş bir Türkiye için ve kalıcı barış için 23 Nisan’ın felsefesine sahip çıkmak, onu korumak ve onu yaşatmak için çalışacağız.

Bizler Cumhuriyet’i çocukların gözlerinin içindeki umutla kurmuş Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının yoldaşlarıyız. Bu yüzden de Cumhuriyet’in kalbi olan halkın temsil edildiği Meclisimizin kuruluşunu, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklara armağan etmiş bir partinin mensupları olarak açıkça söylüyoruz ki; bu ülkenin çocuklarını gerici karanlığa, tek tipleşmeye, ‘kindar’ olmak zorunda bırakılmaya teslim etmeyeceğiz!

Bizim ülkemiz için mücadelemiz çocukların özgürce kendi geleceklerini yaşayacakları, özgürce büyüyecekleri bir ülkenin mücadelesidir. Bu yüzden Meclisimizin kuruluşunun 100. Yılında çocuklarımızın özgürce ve güvende büyüyecekleri, çalışmak zorunda bırakılıp çocuk işçi olmayacakları, tarikatların hurafelerine teslim edilmeyecekleri, çocuk gelinlere dönüştürülmeyecekleri ve hiçbir çocuğun gece yatağına aç girmeyeceği bir ülke düşünü paylaşıyor; bu uğurda mücadele etmekten yorulmayacağımızı ve geri adım atmayacağımızı ifade ediyoruz.

Bandırmamızda; Küresel Pandemi sebebiyle ne yazık ki alanlarda coşkuyla kutlayamayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hem halkçı belediyemiz ile hem de Atatürk ve Cumhuriyet dostları ile “Evde Kal Bayramsız Kalma” kampanyasında çocuklarımızla balkonlarda, pencerelerde buluşma iradesi gösterdik, evlerimizden çıkmadan hep birlikte olmaya söz verdik. Belediyemiz çocukların evlerine hediyeler gönderdi, onları bayramsız bırakmadı. Meydanlarda coşkumuzu paylaşamayacak olsak da yine evlerimizde ama hep beraber olmanın yollarını açtık ve 100. Yılında yeniden demokrasimizin, meclisimizin ve çocuklarımızın bu kutlu gününü paylaşmanın araçlarını oluşturduk.

Siz değerli Bandırmalıları ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı 23 Nisan’da Balkonlarda, pencerelerde buluşmaya; hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı haykırmaya; en önemlisi de Meclisimiz ile Çocuk Bayramımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu kutlu günümüzde Cumhuriyetimizi kuran, demokrasiyi topraklarımızda yeşerten, egemenliği kayıtsız şartsız bizlere veren; Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

Hepimizin ama en çok da çocuklarımızın 23 Nisan’ı kutlu olsun.

Dr. Selim Panç /CHP Bandırma ilçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: BAŞKANLIĞINDAN NİSAN MESAJI
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli