CHP İl Başkanı Serkan Sarı’dan “Ahlaksız teklif” iddiası

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’dan “Ahlaksız teklif” iddiası

CHP İl Başkanı Serkan Sarı; "Başkan vekili seçimi öncesinde ahlaksız teklifler olduğu duyumları aldıklarını belirtti."

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın görevinden uzaklaştırılmasından sonra belediye meclisinde gerçekleşen başkan vekili seçimi öncesinde ahlaksız teklifler olduğu duyumları aldıklarını belirtti.

 

Sarı, şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Son günlerde Erdek Belediye Başkanı sayın Hüseyin Sarı’nın üzerinde oynanan oyunlar ve yaratılan algı ve sonuç olarak görevden el çektirilmesi sonrası belediye meclisi toplantısında meclis üyemiz Hasan Yapakçı, Millet İttifakı’nın 9 oyuna karşı Cumhur İttifakı’nın 6 oyu ile vekaleten belediye başkanlığına seçilmiştir.

Geçtiğimiz 15 gün içinde, belediye başkanlığını ele geçirebilmek adına belediye meclis üyeleri üzerinde yaratılan baskı ve ahlaksız teklif duyumları ayyuka çıkmıştır. Yapılan tüm bu çalışmalara karşın üyelerimiz dimdik, omuz omuza durarak seçimlerde halkımızın hür iradesiyle ezici çoğunlukla kazandığı Erdek Belediyesi’nin yönetiminin halkımızın isteği doğrultusunda CHP ile devam etmesi yönünde karar almıştır. Bu onurlu duruşları ile siyaset dersi veren meclis üyelerimizi yürekten kutluyorum. Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti grubuna, demokrasiye olan inançları ve destekleri için teşekkür ederim. Bundan sonra da halkımızın güvenini boşa çıkarmadan çalışmalarımızın devam edeceğine ve Belediye Başkanı sayın Hüseyin Sarı hakkında yaratılan bu olumsuz tablonun da hakkaniyetli şekilde son bularak asli görevine döneceğine inancımız tamdır.”



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli