CHP Genel başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:

CHP Genel başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:

Bandırma'da CHP Gençlik kollarının katılım programına katıldı.






CHP Genel başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:

``Yunanistan'da bir kriz oldu. Bu ülkede intihar eden kişi sayısı sadece bir kişi. Bizde 753 kişi.''

``Sadece atama bekleyen 36 tane kardeşimiz ne yazık ki hayatına son vermiş. Hepimizi çocukları onlar hepimizin vicdanının kanaması gerekiyor''



CHP
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Bandırma'da CHP Gençlik kollarının katılım programına katıldı.


Gürsel Tekin Belediye ziyaretinin ardından,Bandırma esnafını da ziyaret ederk sorunlarını diledi.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan programda konuşan Gürsel Tekin, Bugün eğer siyasette kalite yoksa ne yazık ki gençlerin olmadığından kaynaklanır. Bugün siyasette kalite yoksa kadınların olmadığından kaynaklanır. Kesinlikle gençlerin hele hele üniversiteli gençlerin  siyaset dışında kalması  doğrusu Türkiye için büyük bir talihsizliktir.

Korkmayacağız. Geçmişimize bakacağız. Geçmişimizdeki başarıların tamamı korkusuzluktan kaynaklıdır. Korkarak başarıyı sağlayamazsınız.  Kim otorite uyguluyorsa , kim baskı uyguluyorsa  bilin ki çok da korkuyorlardır.

Bugünkü iktidarda olduğu gibi.

Türkiye'de çok ciddi sorunların olduğuna da işaret eden Gürsel Tekin, ‘'Üniversite gençleri,işsizlik  sadece 2012 yılında 753 tane hayatına son vermiş insanlarla karşı karşıyayız. Kolay değildir. Hiçbir insan bir gece yarısı karar alarak bedenine son vermez. Din ve vicdanen kabul edilebilir bir şey değildir. 753 tane insanımız niçin intihar etti. Neden? Hiç kimse ilgilenmedi.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak uzun süredir çaba sarf ediyoruz. Bu konuda uzman arkadaşlarımızla bir çalışma yapıyoruz.  Öteki Türkiye'nin fotoğrafını çıkarmaya çalışıyoruz. Öteki Türkiye'nin fotoğrafını çıkarırken bu tür acı manzaralarla da karşı karşıya kaldık. Anneler babalar bütün imkanlarını seferber eder çocuklar okusun diye. Sadece atama bekleyen 36 tane kardeşimiz ne yazık ki hayatına son vermiş. Hepimizi çocukları onlar hepimizi vicdanının kanaması gerekiyor. Yine Genel Kurmayın açıklamalarına göre çok sayıda kardeşimiz hayatına son vermiş. İşsizlikten kaynaklı bunalım. Bunu tabi sadece ekonomik sıkıntıya bağlamak mümkün değil. Hemen yanı başımızda Yunanistan'da bir kriz oldu. Bu ülkede intihar eden kişi sayısı sadece bir kişi. Bizde 753 kişi.

Herkes korkaksa gençler korkmamalı diye düşünüyorum. Gençler kendilerini özgürce ifade edebilmeli.''

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş, Bandırma Belediye başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcıları Dursun Mirza,Ozan Onur, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk İlçe başkanı Metin Ok. Konuşmaların ardından CHP Bandırma Gençlik Kollarına üye olan 158 gence rozet taktılar.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli