CHP Gençlik kollarından basın açıklaması

CHP Gençlik kollarından basın açıklaması

CHP Gençlik kolları Cumhuriyet alanında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Kadın Cinayetleri ve Çocuk istismarlarına dikkat çekti.

Bandırma CHP Gençlik Kolları Başkanı Rüveyda Kaya Kadın Cinayetleri ve Çocuk İstismarına karşı  yaptığı basın açıklaması ile kamu oyu nezdinde farkındalık oluşturdu.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Rümeyda Kaya yaptığı açıklamada;

"Her gün onlarca kız kardeşimiz, erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor, katilin ceza alması için mücadele etmemiz gerekiyor. Çünkü bu ülkede, kadın katili erkeklerin ceza alması için, mücadele etmek gerekiyor. Çünkü bu ülkede, adalet de erkek. Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız. Alışmayacağız, susmayacağız. Bizler, kadınlar ölmesin diye mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu zalimlere ve bu zalimleri koruyanlara karşı birlik olacağız. Bu ülkede, annelerimizin, kız kardeşlerimizin ölmemesi, çocuklarımızın ağlamaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler şiddeti daha da artıran önemli bir unsur haline dönüştü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz katledildi. Erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları koruyucu önlemler alınmadıkça kadına şiddet, taciz, ölüm önlenemeyecek!"

"Ölmek istemiyorum diyen bir anne, Anne lütfen ölme’ diyen bir evlat. Bir cümle ne kadar can yakabilirse, o kadar canımızı yaktı. Türkiye'de kadın olmanın ne kadar zor olduğuna her gün onlarca korkunç örneklerle tanık oluyoruz. Ülkemizde de kadına yönelik şiddet konusunda devlet tarafından yapılan çalışmalar ne yazık ki yaraya merhem olamamıştır. Bu ülkenin kadınları, gençleri, yaşlıları, çocukları hem psikolojik hem fiziksel şiddete maruz kalıyor. İçişleri Bakanlığı 2020 yılının ilk 5 ayında 91 kadın cinayeti, 11 Mart-20 Mayıs tarihleri arasında 33 kadın cinayeti olduğunu açıkladı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre ise, 2020 yılının ilk 5 ayında 119 kadın, 11 Mart- 20 Mayıs tarihleri arasında ise 53 kadın öldürüldü.  Her gün onlarca kadın öldürülmeye devam ederken ilgili bakanlıklar, yeterince açıklama yapmıyor, adım atmıyorlar. Kadın cinayetlerini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz? Harekete geçmeniz için daha kaç can kurban etmemiz gerekiyor?  Kadına yönelik şiddetin son bulması için, 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’nin tam olarak uygulanmasını, İyi hal indirimlerine son verilmesini istiyoruz. Kısacası biz, yaşamak istiyoruz. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz!

Her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile güne başlıyoruz. Belki şuan bir yerde, bir kadın, ölmemek için ağlıyor ya da bir çocuk tecavüze uğramamak için kaçmaya çalışıyor küçük bedeniyle.  Sahi, sizin çocuğunuz olsaydı o çocuk, ya da ölmemek için ağlayan kadın sizin kardeşiniz olsaydı nasıl olurdunuz? Çocuk istismarının kayıtlara geçiş oranı itibariyle, son 10 yılda yüzde 434 arttı, kadın cinayetleri yüzde bin 400 oranında ve kadına yönelik cinsel taciz ise yüzde 700 arttı. Peki ya kayıtlara geçmeyen yüzdeler, veriler, onlar ise ailelerin evlerine ateş düşerek, toprağın altına bir can daha koyarak ortaya çıkıyor.

Türkiye, çocuğa yönelik cinsel istismarda dünyada 3’üncü sıradadır. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, 2002’den bu yana 18 yaşın altında tam 440 bin çocuk doğum yaptı. 15 yaşın altında cinsel istismara uğratılarak doğum yapan çocuk sayısı ise, 15 bin 937 olarak kayıtlara geçti. Yasaların çocukları koruması gerekirken, ne yazık ki sürekli devletin yasalarına karşı çocukları korumaya çalışıyoruz. Yetkililer buna sadece “ÇOCUK İSTİSMARI” diyerek bu vahşeti basitleştirmeye çalışıyor. Bu “istismar'' falan değildir. Bu düpedüz insanlık ve vicdan dışı, kasıtlı bir vahşettir. Çocukların katilleri de, istismarcıları da çoğunlukla yakınları, tanıdıkları, ölüm sebepleri de ağırlıklı olarak istismar ve aile içi şiddet.

Eğer, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 96. ve 41. Maddeleri,6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve İstanbul Sözleşmesi etkin uygulanmış olsaydı, yetkili makamların suçlunun kılık kıyafetinden dolayı iyi hal indirimi girişimine girmeseydi, inanın bu sayılar, bu kadar yüksek olmazdı.

Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Kadınların Ölmediği, Çocukların Doyasıya Güldüğü, Yarınların Temelini Hep Birlikte Atalım.

Kadın Cinayetine Dur De! Çocuk İstismarına Dur De!

Bugün sokak ortasında katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın 19 yaşına takılı kaldığı gün. Unutmadık, unutturmayacağız. Bedeninin aramızdan ayrıldığı ama adının sonsuza ulaştığı gün. Düşlerin düşlerimizdir güzel yürekli çocuk.

Katılımlarınızdan Dolayı Teşekkür Ederiz. Sevgi ve Saygılarımızla

Sağlıkla, Yaşamla Kalın.

Değerli Bandırmalılar sizleri Kadınlar Ölmedi, Çocuklar Gülüyor başlıklı panomuza yitirdiğimiz canlarımız manevi hatırası için el izninizi bırakmaya davet ediyorum."



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli