CHP Flamingo deltasında

CHP Flamingo deltasında

CHP Başkanı Dr. Selim Panç; "Şirketlerinizi, kâr hırsınızı Misakça’dan çekin!"

Panç, "Şirketlerinizi, kâr hırsınızı Misakça’dan çekin!"

Bandırma’ya bağlı kırsal Misakça Mahallesinde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan Karides Üretim Tesisi, mahalle halkımız tarafından tepkiyle karşılaştı.

Konuya ilişkin olarak Misakça'ya giden CHP Başkanı Dr. Selim Panç yaptığı açıklamada uygulamanın yanlışlığına değininerek, "Doğa mirası Filamingoların canlı yaşadığı delta varken, gelecekte çocuklara, torunlara  flamingoları fotoğraftan mı göstereceğiz." dedi.

CHP Başkanaı Dr. Selim Panç; 
"Flamingoların yaşam alanına kurulması planlanan bu tesis; yerleşim bölgemizdeki insanların ve o bölgede yaşayan yaban hayvanlarının hayatını doğrudan etkileyecektir.Denize sıfır arazide 40.000 Metrekarelik alana yapılması planlanan bu alanda Ana Pompa Evi, Besleme Havuzları, Deşarj Havuzu, hangar-lojman gibi binaların yapılması projede belirtilmiştir.
2016’nın Haziran Ayı içerisinde Resmi Gazete’de haiz sulak alan olarak tescillenmiş bu alan, bir klasik peşkeş metodu olarak önce Milli Emlak’a devredilmiş, sonrasında da ilgili firmaya devredilmiştir. Tüm bu süreç olurken özel koruma alanı olan ve Misakça sınırlarında yer alan bu bölge ile ilgili bu kararda, mahallelinin fikrine hiçbir kıymet verilmemiş, Misakçalılar yerleşim bölgeleriyle ilgili karar sürecinin dışında bırakılmıştır.
Gelişen süreçte İlgili Şirket yaklaşık bir ay önce Bandırma Belediyemize proje ile ilgili başvuruda bulunmuştur. Belediyemiz konu ile ilgili bölgenin Flamingoların yaşam alanı olduğunu belirtmiştir ve projeye sıcak bakılmadığı beyan edilmiştir. Bölge özel koruma alanı olduğu için de olumsuz bir sonuç çıkacağı, şirket lehine rapor verilmeyeceği belediyemizce ifade edilmiştir!
Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü olarak geçtiğimiz Perşembe günü mahalle muhtarımız  Refik Öztürk  ve mahalle  halkı ile bir araya gelerek kaygılarını dinledik ve yanlarında olduğumuzu kendilerine ilettik. Yaptığımız geniş toplantıda gördük ki Misakçalılar bu projeyi istemiyor, yapılmasına karşı çıkıyor! 


Halka rağmen, halkın malının şirketlere peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz!
Sadece Misakçalıların değil, flamingoların ve bölgedeki yaşamın da savunuculuğunu sonuna kadar sürdüreceğiz! Şirketlere peşkeş çekilecek bir karış toprağımız da, bu hırsa kurban vereceğimiz tek bir flamingomuz da yok! Misakça halkının yanında olarak süreci takip etmeyi sürdüreceğiz
Şirketlerinizi, kar hırsınızı Misakça’dan çekin!"

         Sultan sazlığı değil, Misakça deltası



Anahtar Kelimeler: Flamingo deltasında
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı