CHP den 5 Aralık toplantısı

CHP den 5 Aralık toplantısı

``Kadın dine dayalı toplum düzeninde ikinci plana itilmiş,Eve hapsedilmiş,Haklarından mahrum bırakılmıştır.``

 


Pro Ajans                                                                                   

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe başkanı Ercan AKYAZAR

5 Aralık Kadın hakları günü nedeni ile CHP de gerçekleştirlen toplantıda ; ``Kadın dine dayalı toplum düzeninde ikinci plana itilmiş, Eve hapsedilmiş, haklarından mahrum bırakılmıştır.`` dendi.

CHP deki toplantıya ilçe teşkilatı üyeleri yanı sıra, İlgenel meclisi, Belediye meclisi ve kadın komisyonu üyeleri katıldı.

Başta İlçe başkanı Ercan Akyazar olmak üzere, Kadın Komisyonu başkan yardımcısı Yasemin Kola ile Belediye başkan yardımcısı Dursun Mirza`da birer konuşma yaptılar.

İlçe başkanı Ercan Akyazar 20 Mart 1930 da çıkan belediye kanunu ardından 1934 te çıkan Tüğrk kadınının seçme ve seçilme kanunu ile 550 millet vekilinden 78 Kadının parlomentoya girdiğine işaret ederek bugün %25 kotası ile kadınlara en demokratik hak tanıyan partinin CHP olduğunu söyledi.
Akyazar % 25 lik kotanında yeterli olmadığını belirterek bu oranın % 50 ile eşit hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye başkan yardımcısı Dursun Mirza ise kadınların Erkeği ile ayni koşullarda çalışmanın ötesinde birde akşam olduğunda evinin günlük işlerini yaptığına işaret ederek bir anlamda Erkekten daha daha fazla iş yaptığını söyledi.

Mirza günün siyasi gündemi içersine sokulmak istenen dersim olayına da değinerek, Bazı konuların saptırılarak, Önce İnönü`nün dolayısı ile Atatürk`ün yıpratılmak istendiğine işaret etti.

Mirza geçmişin kendi içersindeki konumu içersinde Devletin bekası adına alımış kararları bugün irdelemenin kimseye yarar getirmiyeceğini vurguluyarak ``Kendileri Celal Bayar ve Adnan Menderes`in arkasına sığınarak hedef gösterenler, Unutmasınlar ki, O süreçte alınan kararların ardında bu iki isminde muvaffakatı vardır, Çünkü o zaman onlarda CHP milletvekili idiler.`` dedi.





Cumhuriyet Halk partisi Bandırma İlçe Kadın komisyonu başkan yardımcısı Yasemin Kola;





Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma belediye Başkan yardımcısı Dursun Mirza;




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli