CHP Başkanı Hüseyin Bahar’dan açıklama

CHP Başkanı Hüseyin Bahar’dan açıklama

CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar: “Delege seçimlerimiz şeffaf bir şekilde gerçekleşti”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, delege seçimlerinin sona erdiğini açıkladı.

Bahar, düzenlediği basın toplantısında, delege seçimlerinin demokratik kurallar çerçevesinde, şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi:

“Delege seçimlerimizde 1783 üye oy kullanarak, son yıllardaki en yüksek katılım oranını gerçekleştirdi. Seçimlere biz ‘beyaz’, diğer grup ise ‘mavi” listeyle katıldı. İlk iki mahallenin seçiminin ardından ‘mavi liste’, seçimden çekildi. Keşke çekilmeselerdi. Çekilirken de, Belediye Başkanı Tolga Tosun’un, belediyede çalışan CHP üyeleri üzerinde baskı uyguladığını öne sürdü. Kişi herkesi kendisi gibi bilirmiş. Belediye Başkanımızın böyle bir baskısı yoktu. Kaldı ki, CHP üyesi olup belediyede çalışanların sayısı sadece 199. Bu sayının da mahallelere göre dağıtıldığında seçime hiçbir etkisi olmayacağı ortadadır.”

Bahar, 18 Ocak 2020’de yapılacak olan Bandırma ilçe kongresinin de şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

CHP ilçe Başkanı Hüseyin Bahar İlçe teşkilatında gerçekleştirdiği basın açıklamasında; "Kıymetli basın emekçisi dostlarımız hepiniz hoşgeldiniz .Bugün burada geçen hafta boyunca süren ve Cuma akşamı son bulan muhtarlık bölgesi delege seçimlerinin değerlendirilmesini yapmak ve varsa sizlerin sorularını cevaplamak üzere toplandık.

Bildiğiniz üzere genel merkezimiz tarafından15/10/2019Tarihinde seçim takvimimiz açıklanmıştı. Biz de bu seçim takvimine uygun olarak ilçemizde 23 Kasım 29 Kasım arası muhtarlık bölgesi delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. İlk beş gün merkez mahallelerimizin seçimlerini,  son iki günü ise kırsal mahalle seçimlerini yaparak delege seçimlerimizi bitirmiş olduk.

Gerçekleştirdiğimiz delege seçimleri Bandırma’da uzun yıllardan beri yaşanmamış iki güçlü gurubun Yarıştığı bir seçimdi. Ancak ilk iki gün sekiz mahalle de ve toplamda 129 delegelik alan beyaz listenin bariz  üstünlüğü vardı. Alınan bu sonuçların mavi liste destekçileri üzerinde hayal kırıklığı yarattığı kanaatindeyim. Fakat yine de yarıştan çekilmeyerek tüm mahallelerde bu yarışın içinde olmalarını gerçekten isterdim.

Mavi liste ve Başkan adaylarının seçimlerden çekilirken yapmış oldukları Belediye çalışanlarına baskı yapıldığı iddiası ve belediye başkanı Tolga Tosun’un seçimlere müdahalesi şeklindeki ithamları kesinlikle doğruyu yansıtmamaktadır. Bunu kısaca bir atasözüyle açıklamak istersek ‘kişi kendinden bilir işi’  diye biliriz. Şöyle ki bizler belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz ile seçimlerden  önce yaptığımız koordinasyon toplantısında bu gibi söylemlerin önüne geçebilmek ve Partimizde gerçekten demokratik bir seçim yürütebilmek adına belediye çalışanlarımıza baskı kurulmaması ve onların özgür iradesini yaralayacak hiçbir çalışmanın yapılmaması konusunda ortak karar aldık. Ayrıca belirtmek isterim ki belediye çalışanı olup da Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan sadece 199 üyemiz vardır. Bu 199 üyemizi 20 adet merkez mahallemize eşit olarak dağıttığımızı düşünürsek mahalle başına on üyeye tekabül etmektedir. Yaptığımız bu basit matematiğin bize gösterdiği gibi bunun seçim sonuçlarına etki etmeyeceği düşüncesindeyim. 

Bununla birlikte  Belediye çalışanları üyelerimizden istemiş olduğum desteğin temelinde; 2007 yılından 2011 yılına kadar dört yıl boyunca belediyede memur olarak çalışmış olmam ve sonraki süreçte de mesleğim ile alakalı olarak Belediyedeki ve şantiyedeki arkadaş ve dostlarımla, herhangi bir baskı kurmak şeklinde değil tamamen samimi dostane ilişkiler çerçevesinde olmuştur.

                Gerçekleştirdiğimiz delege seçimleri tamamen şeffaf ve demokratik olarak yürütülmüştür. Seçimlerimizin ilk iki gününde il Başkanlığımızın görevlendirmiş olduğu 3İl Yöneticimiz  sandık gözetmeni olarak görev yapmış ve yürütülen seçim ile alakalı olarak herhangi olumsuz durum rapor etmemişlerdir.Bunun yanında mavi liste adaylarının görevlendirdiği dört seçim gözetmeninin  sürekli olarak seçim sathında  bulunması sağlanmıştır. Mavi liste çekildikten sonra ise tek liste olduğu için bir  İl Yöneticisi  gözlemcimiz seçim süresince sandık gözlemciliği görevini yerine getirmiş ve yine herhangi bir olumsuz durum rapor edilmemiştir .

                Seçim sonuçlarını kısaca bir değerlendirmek gerekirse seçime 1782 üyemiz katılım sağlamıştır. Seçimlere İki liste olarak girdiğimiz ilk iki günde %73 lük bir katılım oranına ulaşılmıştır. Bu durumda Beyaz liste %75 lik bir oy alırken , Mavi liste %25 likbir destek görmüştür. Bu sonuçlarla 396 parti üyemiz Beyaz listeden İlçe Kongresi Mahalle delegesi olmuşlardır.

Yapılan Seçimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamakla birlikte, yalnızca  Seçimlerimizin ikinci gününde seçim sathının dışında, Cumhuriyet Meydanında ,iki üyemiz arasında, sözlü bir sataşma esnasında gerçekleşen ve 3,4 saniye süren tamamen spontan bir olay yaşanmıştır. Yaşanılan bu olay sırasında Kamuoyuna da yansıdığı gibi, bizlerin de asla tasvip etmediği bir engelleme girişimi yaşanmıştır. Ancak Tufan DALGIÇ gazeteci kimliğinin yanında Cumhuriyet Halk Partili  dostları ile bütünleşmiş bir kişiliktir.Yaşanan bu olayın hemen sonrasında sorumlu arkadaşlarımız,Tufan beyi arayarak özür dilemişler, Tufan DALGIÇ da özürlerini kabul etmiş ve insani bir barış ortamı sağlanmıştır. Benzer olayların tekrar yaşanmaması adına yönetici arkadaşlarımıza gerekli uyarılar yapılmıştır.Bizler ve Cumhuriyet Halk Partisi özgür basının teminatı olmaya devam edeceğiz.

Şimdi önümüzde ilçe kongremiz var. 18 Ocak günü, tıpkı muhtarlık bölgesi delege seçimlerimizde olduğu gibi demokratik ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisindeki Bandırma İlçe Örgütündeki bu demokratik ortam inanıyorum ki tüm Türkiye’ye örnek olarak gösterilecektir.

Tamamlamış olduğumuz Muhtarlık Bölgesi delege seçimlerinde Her iki Liste için Sandık görevi yapan, gözlemci olarak çalışan, seçimlerin demokratik ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için emek harcayan ve bunların yanında sandığa gelip bu demokrasi şölenine katılan tüm üyelerimize teşekkür ederiz…" dedi.



Anahtar Kelimeler: Başkanı Hüseyin Bahar’ açıklama
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli