Ceylan Erdek Eğitimini masaya yatırdı.

Ceylan Erdek Eğitimini masaya yatırdı.

Erdek ilçe milli eğitim müdürü Ömer Ceylan`ın milli bayramlara bakış açısı olumsuz.




Hasan Arslan`ın Ezine`ye, Ömer Ceylan`ın Erdek teki asıl kadrolarında görevlendirilmeleri ardından Erdek Eğitimini tanımaya çalışıp eksik ve aksaklıkları gidermeyi düşünen Ceylan mahalli gazeteciler Özcan Güngör ve Cevdet Ekinci ile yaptığı mülakatta kentin eğitimini masaya yatırdı.
Erdek te eğitimin son günlerine yaklaşıldığı şu günlerde yapılan değerlendirmeyi aynen yayınlıyoruz.

Özcan Güngör:
Erdek İlçemizde Okul sayımız ve Öğrenci mevcudumuz nedir?  Okullar bazında Öğrenci başarısı yeterli midir?


Ömer Ceylan; Erdek İlçemizde 3820 Öğrencimiz 270 Öğretmenimiz mevcut.. Köylerimize ücretli öğretmenlerimiz gidiyor. Tüm okullarımızda deneme sınavları yapılıyor. İlimize bağlı 19 İlçe arasında şu anda ilklerdeyiz. Deneme sınavlarında 8.ci sınıflarımızda İl birincisi çıkardık. 6-7 ci sınıflarımızdan İl 5.cisi çıkardık.

İlçemizde Meslek Lisesi-Erdek Lisesi-Anadolu Lisesi ve Yeni açılacak olan İmam hatip lisesi Bulunmakta.

Halitpaşa ilk Öğretim okulumuza 8 derslik ek bina yaptıracağız. Anadolu lisemize ek bina yapılacak. 60 öğrenci kapasitesi  olan Anadolu Lisemize Erdek ten 20 Bandırma dan 40 öğrencimizle eğitime devam ediyoruz. Ek binamızın yapılması ile bu sayımızı inşallah yükselteceğiz. Binamız yeterli değil ve arsa sıkıntımız var.

Özcan Güngör: Erdek' te sizin ve eğitim dünyası içindeki kitlenin, Sosyal Faaliyetlere verilmesi gereken hassasiyet derecesi nedir?

Ömer Ceylan; Sosyal faaliyetlere  önem veriyoruz. Hazırlık sınıflarımız da eğitimlerimiz sürüyor. Halk Eğitimde Kurs sayımız 150 yi buldu.

Sosyal faaliyetlerde geniş Pencere açıldığında olayların arkası gelmiyor.Biz mezuniyet gecesi yapacağız diyorlar alkol alıyorlar ve kontrolün dışına çıkıyorlar,bu nedenlerle faaliyetlerin aleni yapılması çok sağlıklı olmuyor.

23 – 24 Nisan günü yılbaşı gecesi yapar gibi etkinlikler yapacağız.Aslında iş böyle yürümüyor. Büyükler eyleniyor küçükler izliyor.Bazı şeyleri değiştirmek mümkün olmuyor. Çocuk bayramı diyoruz büyükler eyleniyor. 19 mayıstada bu 23 nisanda böyle oluyor.

Çocukları nasıl eğlendiririz. Farklı şeyler getirmek gerekiyor. Mesela 30 ağustos' a hiçbir vatandaş katılmıyor. 23 Nisan ve 19 Mayıs' a çocuğu şiir okuyacaktır o aile geliyor.

Cevdet Ekinci: 23 nisan ve 19 mayıs bayramlarında öğrenciler kendileri bayram yapmıyorlar yaptıkları etkinliklerle büyükleri eylendiriyorlar. Toplumun % 2 si üstün zekalı ve yetenekli olması nedeniyle ilçemiz de de bu tip öğrenciler içi birokul veya sınıf açılması düşünülüyormu?

Ömer Ceylan; Maddi imkansızlıklar nedeniyle şimdilik düşünemiyoruz.

Cevdet Ekinci: İlçemizde M. E. Müdürlüğü ve Öğretmen Evi ve Halk Eğitim Müdürlüğü bir çatı altında görev yapmakta olup bu üç kurumun Atatürk Büstü Bulunmamaktadır.

Ömer Ceylan: Erdekte göreve yeni başladım. Bu konuyu gündeme almayı düşünüyorum.

Özcan Güngör : Erdek'te genel olarak Çocukların Spor-Müzik -Tiyatro eğitimleri, öğretileri hk. Bir  kısım çalışmaları göremiyoruz,yaptığımız ARGE' de bunları gördük siz ne söylemek istersiniz?.

Ömer Ceylan; Spor da her branşta başarılı olmamız şimdilik mümkün olmuyor. Ancak Atletizim de Erdek  Halitpaşa İlköğretim Okulu İl bazında yapılan yarışmalar çerçevesinde 14 madalya 2 kupa kazandı. Bu gerçekten büyük başarıdır.

Tiyatro ve Eğlence ye gelince, Sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. Statta yapılsın yada  farklı yerlerde yapılsıncocukları nasıl eğlendiririm yararlı sanatçı nasıl getiririm, öğretici sirk nasıl getiririm diye düşünmek gerek.  Çocuk gelecek sene 23 Nisan gelsinde ben nasıl eylenirim diye düşünüyor. Bir kurban bayramlarını bir şeker bayramlarını iple çekiyor. Aileme giderim, Dedeme giderim nineme giderimdüşüncesinde. Mesela 30 ağustos bayramlarına hiçbir vatandaş katılmıyor ilgi göstermiyor. 30 Ağustos' un tarihimizde  önemli bir yeri vardır. Fakat ilgi maalesef yok.

Müzik konusunda yeterliliği olan bir eğitimli hocamız yok. Eğitimli hoca bulmak şu an pek mümkün görünmüyor. Var fakat paralı özel öğretmenler var. İnşallah ileriki dönemlerde bu açığımızı kapatacağız.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli