Çevrenin gününün adı var, Kendi yok !...

Çevrenin gününün adı var, Kendi yok !...

Çevre gününde katliam, Kuşcenneti'nde tonlarca balık zehirli atıklardan telef oldu





Lodos ile birlikte balıklar karaya vurdu
Balıkesir milletvekili Namık Havutça gördüğü manzara karşısında hayretler içersinde kaldı.

Akıttığı atık ile Sıgırcı Deresine ölüm kusansanayi kuruluşunun gideri akmaya devam ediyor.

Bandırma'da bu yıl 23.sü kutlanan Dünya'nın ilk çevre üzerine programlanmış bilimsel festivalinde çevre katliamı yaşandı.




Sığırcı deresi ile Cennete ulaşan kirlilik tonlarca İsrail sazanının telef olmasına neden oldu.


Kuşcenneti köyünde hayvancılık yapan köylüler akşam saatlerinde hayvanlarını su içirmek üzere gittikleri kuş gölü kenarında gördükleri manzara ile irkildiler.

Henüz Balık yasağı olmasına karşın lodos' un etkisi ile kıyıya vuran tonlarca İsrail sazanını Pelikanların yemediğini görünce Hayvanları gölden sulamaktan vazgeçtiler.

Yaşanan kirlilikten Gebe hayvanların düşük yapmasına neden olduğunu iddia eden Kuşcenneti köylüleri, Özellikle Bandırma'nın sanayi atıklarını Kuş gölü ve Kuşcenneti'ne bırakan Sığırcı deresinin tamirhanelerde bulunan yağ kanallarını andırdığı belirtildi.

Cennette yaşanan balık katliamı Kuşcenneti yetkilileri tarafından Çevre il müdürlüğüne de rapor edildi.

Büyük bir olasılıkla bugün Balıkesir il çevre ve şehircilik müdürlüğünden uzman bir ekip Kuşcenneti'ne gelerek çevreden su ve Balık numunesi alacak.



Milletvekili Namık Havutça' dan yakın ilgi

Çevre gününde Kuşcenneti'nde yaşanan çevre katliamı ile ilgili haberdar olan CHP Balıkesir milletvekili Av. Nâmık Havutça sabahın erken saatlerinde geldiği Kuşcenneti köyünde Kuş Gölü'nün kenarına inerek telef olan Balıkları üzerinde inceleme yaptı.

Milletvekili Namık Havutça olay yerinden Vali Yılmaz Arslan'ı arayarak dünya çevre gününde yaşanan çevre katliamına karşı duyarlı davranılmasını istedi.

Milletvekili Namık Havutça konuya ilişkin açıklamasında çevre adına verilen mücadelenin bilinçsiz kirleticiler tarafından heba edilemeyeceğinin altını çizerek konunun takipçisi olacağını söyledi.



En dayanıklı Balık dahi telef oldu

Uzun yıllar devam eden çevre kirliliği nedeni ile başta kereviti olmak üzere dayanıksız tatlı su balıklarının nesli tükenen Manyas Gölü'ne DSİ Çevre olumsuzluklarına dayanıklı, İhracata yönelik İsrail sazanı döllemişti.

15 Haziran'da açılacak balık sezonu ile birlikte İhracata yönelik İsrail Sazanı yakalamayı umut eden Göl Balıkçıları, Yaşanan kirlilik nedeni ile bu Balığın neslinin de tükenmek üzere olduğunu belirterek yakın gelecekte en dayanıklı balık olarak gösterilen İsrail Sazanının da Manyas gölündeki mevcudiyetinin son bulacağı ifade ediliyor.



Asıl tehlike tüketimde

Manyas gölü balıkçıları Gölde yaşanmaya devam eden çevresel olumsuzluğun ana kaynağının kimyasallar atıklar olduğunu vurgularken, asıl korkulanın her türlü olumsuzluğa karşı dayanıklı olan İsrail sazanının bir süre göldeki çevresel olumsuzluğa karşı bağışıklık kazanırsa ne olacağı noktasında haklı korkularına cevap arıyor.

Balıkla beslenen Pelikan ların dahi tüketmekten imtina ettikleri kirlilikten telef olmuş İsrail sazanları kıyıya vurduğu göl kenarında kokmaya başladı.



İlçe tarım konuya duyarlı davrandı

Kuşcenneti'nde yaşanan çevre katliamı sonrası konuya duyarlılık gösteren Bandırma ilçe tarım müdürlüğü ekipleri, Kuşcenneti'nden su ve balık numuneleri alarak kirlilik nedenlerini araştırıyor.



Lodos olmasaydı kirlilik anlaşılmayacaktı




Karınlarını doyurmak için,Gölün karanlık sularında Balık avlayan Kuşlar, Çevresel olumsuzluktan telef olan Balıkları yemiyor




demokrat58
6.06.2012 12:38:09
Ey ahali dinle;su ve balık numuneleri alınmış...Bu gölü kirletenler belli.Çevrecilik lafla olmaz.Bu milli değerleri heba etmeye devam edersek yarına emanet bırakacak bir güzelliğimiz kalmayacak.Gidin gölün yanındaki çevre köylere;kokudan geçilmiyor.Sanayi atıkları,köyler ve herkes kirletmeye devam ediyor.Biz de bakmaya ve sızlanmaya devam ediyoruz.Yazık çok yazık!..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı