Çete olayında 7 tutuklama

Çete olayında 7 tutuklama

55 Göz altından 7 tutuklama, 2 Elektronik kelepçe ile ev hapsi, 8 kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Bandırma eksenli Gönen ve Karacabey'de eş zamanlı operasyon ile "Çıkar amaçlı Örgüt kurmak, yönetmek, yağma, nitelikli dolandırıcılık Tefecilik" suçlaması kapsamında bir hafta önce gerçekleştirilen eşzamanlı operasyon ile ele geçirilen 55 kişinin emniyetteki sorgulamaları tamamlanarak adliyeye sevk edilmeleri sonucu 7 tutuklama 2 elektronik kelepçe ile 7/24 ev hapsi, 8 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Bandırma ve çevresindeki iki yakın ilçeyi kapsayan  "Çıkar Amaçlı Örgüt Kurmak, Yönetmek, Yağma, Nitelikli Dolandırıcılık ve Tefecilik" suçlarına ilişkin operasyon uzun süren teknik takip sonucu belirlenen adreslere geçtiğimiz Cuma sabahı Bandırma-Gönen ve Karacabey'de eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda ele geçirilen 55 kişinin İlçe Jandarma Bölük Komutanlığındaki ön sorgusu yaklaşık 5 gün sürdü.

Ele geçirilen gözaltıların Pazartesi günü başlatan adliyeye sevkleri ve savcılık soruşturmaları akşam geç saatlere dek sürdü.

Polis sorgulaması sonucu adliye ye sevklerine karar verilen 17 gözaltından 7 tutuklama 2 Elektkronik kelepçe ile 7/24 ev hapsi, 8 kişinin ise adli kontrol şartı ile salıverilmesine ilişkin süreç akşam geç saatlere dek sürdü.

Bandırma da tefecilik ve yağma için çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu ileri sürülen ve Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü ile Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü operasyon sonucu; "Çıkar Amaçlı Örgüt Kurmak, Yönetmek, Yağma, Nitelikli Dolandırıcılık ve Tefecilik" suçu kapsamında çok sayıda müştekinin şikâyeti üzerine (55)  gözaltına alınan şüphelilerden;
M. A. K., Ö. K., D. G., D. K., B. K., E. K. ve N. K. den oluşan 7 kişi tutuklandı.
2 şahıs elektronik kelepçe ile 7/24 ev hapsi cezası alırken, 8 şahıs ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.



Anahtar Kelimeler: olayında tutuklama
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı