Çerkeslerin Kalbi Karaorman`da attı.

Çerkeslerin Kalbi Karaorman`da attı.

Geleneksel Çerkez Şöleninin bu yıl ki durağı M.K.Paşa`da Karaorman köyü oldu




Haber:
Aran KARAN MUSTAFAKEMALPAŞA/KARAORMAN KÖYÜ


ÇERKESLER ŞÖLENDE BULUŞTULAR.


Cumartesi akşamı Mustafakemalpaşa Karaorman köyünde yapılan ve bölge derneklerin organizasyonunda bu yıl 14.cüsü gerçekleştirilen geleneksel  Güney Marmara Çerkes  Şöleni`ne katılım oldukça yoğun oldu.

Özellikle gelen misafirlerin özel araçlarla Uluabat'da karşılanarak, Şölen alanına kadar konvoylarla getirilişi sırasında oluşturulan ve Adige,Abhaz bayrakları ile düğün konvoyu coşkusunda tertip edilen yaklaşık 100 aracın oluşturduğu karşılama konvoyu bu yılki şenliklere ayrı bir hava kattı.

Şenliklere Ankara`dan katılan KAFFED genel başkanı Vacit Kadıoğlu, genel başkan yardımcısı Hasan Seymen, Adıe Masası koordinatörü Yıldız Şekerci,protokolde ev sahipliğini üstlenirken,M.kemalpaşa kaymakamı,Kazım KARABULUT,M.kemalpaşa belediye başkanı Sadi KURTULAN,AKP.Bursa İl başkan yardımcısı,AKP.M.Kemalpaşa ilçe başkanı Kerim AKÇA,Erdek Özel İdare müdürü Ayhan İPEK'de katılan özel isimler arasında yer aldı.

Sunuculuğunu İshak AKBAY'ın üstlendiği şölende,Akbay özellikle söylediği Çerkesce hareketli şarkılarla programa ayrı bir renk kattı.Bunun yanı sıra Sedat SEZAN,Dilara ADAL ve Betül DEMİRCİ'de birbirinden güzel woredleriye (şarkılarıyla) şölene katılanlara unutulmaz bir müzük ziyafeti yaşattılar.



ÇERKESCE SEÇMELİ DERS OLARAK OKULLARDA OKUTULACAK


Festivalde söz alan ve şölenin oluşmasına ve şölenin devamlılığı için çalışan herkese teşekkürlerini sunan Federasyon başkanı Vacit KADIOĞLU Ülkemiz yoğun bir gündem yaşıyor.Bu gündemde Suriye'de yaşanan olaylar sebebiyle mağdur olan yüzlerce soydaşımız var.Federasyon olarak;”SURİYELİ SOYDAŞLARIMIZ İÇİN TEK YÜREK OLMA VAKTi adıyla bir sms kampanyası başlattık, tüm hemşerilerimizi ve bu alanda olan herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum. Amacımız anavatanları Adigey'e ve Kabartay Balkar Cumhuriyetlerine  dönmeleri için gereken maddi yardımları oluşturmak bunun için burada bulunan herkesin desteğine ihtiyacımız var dedi.Kadıoğlu ayrıca;Anayasa çalışmaları ile ilgili yürüttükleri çalışmalardan da kısaca bahsederek, Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda bu yıl başlatılacak Çerkesce ve Abazaca ile ilgili oluşturulacak şeçmeli ders sınıfları için ailelerin bu fırsatı değerlendirmesini isteyerek,bu konu ile ilgili yürütülen çalışmalara destek istedi.”



ÇERKES ETHEM HAK ETTİĞİ ÖVGÜYÜ ALACAKTIR


Genel başkan konuşmasının ardından şölene yaptığı katkılardan dolayı M.Kemalpaşa belediye başkanı Sadi KURTULAN'a bir teşekkür plaketi takdim ederek katkıların dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra söz alan başkan KURTULAN: ”  Çerkesce; ” FEŞAPS ADİGELER… MERHABA ÇERKESLER diyerek başladığı konuşmasında böylesine güzide bir ortamda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine verilen plaketten dolayı çok duygulandığını ifade ederek günün anısı olarak başkana küçük bir hediye takdim etti. Başkanın konuşma esnasında umarım ÇERKES ETHEM beyde bir gün hak ettiği övgüyü alacaktır.” sözü şenlik alanında bulunanlarca büyük alkış aldı.

Şölen Bandırma THOJIY dans ve tiyatro topluğu başta olmak üzere,Bursa BLANE ekibi, Balıkesir SHABRAZ halk dansları ve Karacabey Çerkes dernekleri ekiplerinin sunduğu birbirinden renkli gösterilerle gece geç vakitlere kadar devam etti.   





Sadullah BATUR
4.07.2012 00:45:00
14.GELENEKSEL GÜNEY MARMARA ÇERKES ŞÖLENİ`NİN HAZIRLANMASINDA SUNUMUNDA VE KATILAN KONUKLARIN AĞIRLANMASINDA EMEĞİ GEÇEN TERTİP KOMİTESİ,DERNEK BAŞKANLARI VE MUSTAFA KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN SADİ KURTULAN`A BÖLGEMİZ ÇERKESLERİ ADINA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYOR,SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.AYRICA BU GÜZEL HABERİ YAPAN SEVGİLİ KARDEŞİM ARAN KARAN`A DA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı