Cennet Kupası Cennetspor'un oldu.

Cennet Kupası Cennetspor

İkincisi düzenlenen köyler arası Kuşcenneti Futbol turnuvasının 2023 Şampiyonu final'de Gölyakaspor'u yenen Cennetspor'un oldu.

Cennet Park’ ta Şampiyonluk gecesi 57. maçlık spor şöleni.

06 Ağustos-2023 te başlayan, 23 Eylül 2023 tarihinde son bulan 2. Geleneksel Kuşcenneti futbol turnuvasında 49 gün süren ve tüm maçların 5250 dakika Bursa’da Medya kanalından tüm detaylarıyla canlı, canlı yayınlandığı muhteşem bir spor şöleni tarihteki yerini aldı. 
2. defa gerçekleştirilen bu organizasyonun en önemli unsurun maçların canlı yayınlanması, tekrar pozisyonların anında hemen izlenebilmesi, takım kadroları, gol atan, kart gören, oyundan çıkan ve dahil olan sporcuların isimlerinin ekrana yansıması ve daha sonra tekrar tekrar izlenebilme olanağı sunması, süper lig versiyonun da büyük bir zenginlik olarak göze çarpıyor ve böylesi kıymetli projelerin yapılması da dikkatleri üzerine çekerken; aynı zamanda ilgiyi ve takdiri de arttırıyor.


Ev sahibi Kuşcenneti Mahalle muhtarı Murat Özgenç ve Bursa’da Medya Genel Yayın Yönetmeni Erdinç DERYA tarafından yönetilen spor şöleninde 57 müsabaka oynandı. Kırsal mahallelerin buluştuğu 18 temsilci üç ayrı grupta yarıştı. Grup maçlarının devamında oynanan Play-Off-Çeyrek Final- Yarı final ve Final müsabakaların da muhteşem bir heyecan furyası yaşanırken; birbirinden iddialı ve çekişmeli maçlar yaşandı.
Şöhretler de unutulmadı. Maça dair notlar da ise; Organizasyona katılan mahalle muhtarlarımızın yanısıra eski sporcular duayenler ve özel davetliler katılırken performanslarıyla parmak ısırtan Bordo ve Beyaz takım şöhretleri yıllar sonra yeşil sahada buluştu. Gösteri maçında karşılaşmayı ev sahibi muhtar Murat ÖZGENÇ yönetti. Beyaz takımda 5’ da Kuşcenneti’nden eski sporcu Serkan ALP gol perdesini aradı. Cevap sol çaprazdan içeri giren Bordo takımda Enes PEKTAŞ’ tan gecikmedi. 1-1 


Bordo takım ataklarını sıklaştırırken 99 numara Erdinç DERYA 9’ da skoru 2-1 yapıyor. 20’ da aytaç GÖKKER MEYAN’ın şutu kaleci çeliyor ancan Gölyaka muhtarı emin YILMAZ iyi takip ederek dönen topu rakip kaleci Dedeoba İlhan YAĞDI’nın yanında filelerle buluşturuyor. 
Erdinç DERYA 2. Takımınun 3. Golü geliyor dakikalar 21 olurken. Beyaz takım gol ararken ceza alanı için Ahmet TEK yerde kalıyor hareket penaltı diyor Murat ÖZGENÇ. Topun başında Ergili mahallesinden eski sporcu Altay AYGEN şık vuruş ve gol 23’ da skor 4-2 oldu. Golcü 99 numaralı Erdinç DERYA 25’ da ceza alanına girmeden vuruşunu yapıyor ve kaleci çaresiz top filelerde 5-2 oluyor. Erdinç DERYA  bu golle hetric yapıyor. bordo takımın kendi kalesine attığı golle 5-3 oluyor. 


Serbest atıştan altay AYGEN güzel orta ve Ömerli muhtarı Murat KARACA bu servisi iyi değerlendirerek yakın direk dibinde kaleci Engin GÜLEÇ’i mağlup ediyor. Skor 5+4 devam ederken Murat ÖZGENÇ +1 gol ekliyor ve skor 5+5 penaltılara gidiyor. 
Dostluk mesajları verilen buluşmada önemli mesajlar röportajlar ve keyifli anlarla şöhretler alkışlarla sahayı terk ediyor. Şöhretler karşılaşmasında forma sponsorları Metin OTOMOTİV imtiyaz sahibi Metin bey ve AY-SU Balık Ürünleri Balıkçı AYTAÇ’a destek ve katkıları için teşekkürü borç biliyoruz.


                 Üçüncülük maçı

Dedeobaspor & Yeni Yenicespor arasında oynandı. 
Yenicespor da işte olan sporcular nedeniyle kadro eksik olunca Centilmence Dedeobaspor da 10 kişi başladı. Dedeobaspor ardarda bulduğu gollerle ilk devre5-2 önde kapattı. Maça tutuk başlayan Yenicesporbir daha ağırlığını koysa da Dededeeobaspor maçı 6-5 kazanarak 3. lüğünü ilan ediyor. Bu skorla Yenicespor 4. Oluyor. Kaptan Haşan ŞAHİN attığı gollerle 9 gole ulaşırken yarış iyice kızıştı.

Final de nefesler tutuldu. Son şampiyon Gölyakaspor ile Cennetspor’un taraftarlarının da coşkusuyla şampiyon olmak için son kez sahaya çıkıyor. Açılış maçını oynayan iki takım bir kez daha buluşuyor. Bu sefer son randevu. Açılış maçında Cennetspor 3-1 kaybetmişti.  Bir anlamda rövanş olacaktı. Yousueff 10’ da erken bir gol atıyor.1-0 sahanın etrafında taraftarlar muhteşem görsel şovlara imza atılıyor. 30’ da Batuhan CAN durumu 2-0 taşıyor. 
Cennet mutlu – Gölyaka üzgün. İlk devre bu skorla bitiyor. İkinci devre de hızlı bağlayan ev sahibi oynadığı futbolla rakibini hataya zorluyor. Kaleci Ahmet ÇALIŞKAN  defansın arkasına sarkan topu uzaklaştırmak isterken Yousueff önünde kalıyor 54’ da ve 3-0 oluyor Cennetspor. Hemen ardından defansın derinlikte yaptığı hatada bu sefer sahneye İsmail  Ekin çıkıyor 55’ da 4-0. Maç bu skorla biterken Cennetspor Şampiyonluğunu ilan ediyor. Güçlü rakibi Gölyakaspor’ dan rövanşı alıyor. 2. Geleneksel Futbol turnuvasında Cennetspor şampiyonluğunu ilan ediyor.

Gol krallığında ise 7 Golü bulunan Dutlimanspor da Tekin EGEHAN veda etmesine rağmen son maçlara kadar iddiasını sürdürdü. Cennetspor kaptan  Bilal ÇETİN’in yedi golü vardı. Bu maçta gol sesi çıkmayınca Gol krallığını kaptırmış oldu.
9 Gol atan Haşan ŞAHİN- Gol kralı oldu.
8 Gol atan Yousueff 2. Oldu.


En centilmen takım tüm maçlarına katılan ve sadece takımında 4 sarı kart gören maç eksiği olmayan ve Kırmızı kart görmeyen Eriklispor EN-CENTİLMEN takım olmaya hak kazandı.

Sportif direktör Erdinç DERYA’ nın koordinasyonunda yönetilen müsabakalar da 336 gol atılırken; 84 Sarı Kart, 19 Kırmızı Kart çıktı. Tüm maçlarda görevli saha içinde yayın ekibi ve hakemlerden oluşan 600 kişilik dev bir kadro başarılı bir grafikle taraftardan tam not alırken organizasyon da kupaya ulaşılıyor. Şampiyon Cennetspor 40 Yıllık kupa hasretine Gölyakaspor’u 4-0 farklı yenerek ulaşmış oluyor.

Stadyumda yaklaşık 5 bin kişi maçı yakından takip ederken davul zurna eşliğinde şampiyonluğunu taraftarıyla doyasıya kutlayan Cennetspor da Şampiyonluk pirimleri havada uçuştu. Gölyakaspor ise bu sefer 2. Lik ile yetinmek zorunda kaldı.

Final maçında yoğun protokol katılımı gözlenirken Millet Vekili Ali Taylan ÖZTAYLAN’ nın Ankara programı nedeniyle; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ’ın  ise şehir dışı görevleri nedeniyle katılmadığı final maçı ve kupa törenin de Büyükşehir Belediye tırından gerçekleştirildi.

Sunumu yapan Erdinç DERYA açılış konuşmasında söz verdiği Ev sahibi ve Şampiyon takım sorumlusu Murat ÖZGENÇ herkese teşekkür ederek heyecanını ve mutluluğunu paylaştı. Başta Yücel YILMAZ’a ve tüm destekçilere teşekkür etti. 
Akparti Teşkilat başkanı Mehmet DOĞAN ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Spor Daire Başkanı Yahya AKDUMAN organizasyona katılan tüm takımlara katılım plaketi ve madalyalarını takdim etti. 
Dereceye giren ve ayrıca veda eden tüm mahalle takım ve temsilcilerimize teşekkür ederiz.

Şampiyon takım ve dereceye giren takılarımız kupa ve madalyalarını teşkilat başkanı Mehmet DOĞAN ve Spor Daire Bşk. Yahya AKDUMAN’ın ellerinden aldı.

Ayrıca Cennet mahallesinde duayen isim Ali hocamız; rahatsızlığına rağmen özel izinle gecenin geç saatlerine kadar maçları izlemiş  kupa ve madalya töreninde bizzat yer alarak duygularını paylaşmıştır. 


Konuşmasında çok mutlu ve huzur dolu olduğunu vurguladı. Tüm katılımcılara teşekkür etti.

2. olan takımımız Gölyakaspor Muhtar Emin YILMAZ,
3. olan takımımız Dedeobaspor Kaptan Fettah KÖSE,
4. olan takımımız ise Yeni yenicespor başkan Zafer ASLAN, kupa ve madalyalarını alkışlar eşliğinde alarak bu güzel organizasyonun sonuna gelindi.

Bandırma Jandarma komutanımız Ahmet TUNÇ sıralı komuta kademesindeki tüm personelin yoğun desteği ile Balıkesir Belediyesi Zabıta müdürlüğü personelinin destekleriyle sıkıntı çıkmadan tamamlanan organizasyonda emek ve destekleri adına teşekkür ediyoruz.
Organizasyonumuza katılan Çavuşköy-Doğa-Tophisar-Akçapınar-Durumtay-Gölyaka-Dedeoba-Dutliman-Yeşilçomlu-Erikli-Aksakal-Kızıksa-Misakça-Yeniyenice-Şirinçavuş ve Ömerli takımlarımıza katılımlarından dolayı yayıncı ve yapımcı kuruluş, Cennet mahallesi halkı ve Cennetspor camiası olarak ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ayrıca isimleri zikredilmemiş gizli kahramanlarımıza saha tefrişatında görevlilerimize, yayında ve yapımda emeği geçen tüm paydaşlara destekçilerimize basınımıza, sporcu ve sporseverlere, sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz.



demokrat
25.09.2023 12:26:17
Her şeye düşen siyaset gölgesi ve-hatta-bataklığı,maalesef futbola da bulaştı.Atatürk:"Ben sporcunun zeki,çevik ve ahlaklısını"severim derken"Ahlak"kavramı çok özel önem kazanır.Tüm bunlara rağmen organizasyonu yapan Murat Kardeşime ve azalarına binler tebrik.Siyasilerin sadece seyirci olduğu,siyasetin ve özelllikle partizanlığın reklamının yapılmadı;sadece futbolun güzelliğinin ve centilmenliğinin yaşandığı nice turnuvalar dilerim.

Anahtar Kelimeler: Cennet Kupası Cennetspor' .
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı