Cenk Karabacak yüksek atlamada Türkiye şampiyonu oldu.

Cenk Karabacak yüksek atlamada Türkiye şampiyonu oldu.

Yüksek atlamada 1.85 lik derece Erdek’e şampiyonluk getirdi.

18-19 Ocak 2020 tarihlerinde Türkiye’nin her yerinden Ataköy-İstanbul’a gelen yaklaşık 950 atletin kıyasıya yarıştığı Turkcell U-16 Salon Atletizm Şampiyonası noktalandı.

Bu en geniş katılımlı salon organizasyonu olan U-16 Salon Atletizm Şampiyonasında, pistlere önümüzdeki yıllarda damga vuracak yeni yetenekler hünerlerini sergilediler. Yarışmada 2005 doğumlular ayrı, 2006-2007 ve 2008 doğumlular ise ayrı olarak değerlendirildiler.

Müsabakalar sonunda her dalda ilk 6 sıradaki atletler kürsüye çıkarak madalya aldılar.

Bu müsabakalara “Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü” sporcuları da katıldı.

Yarışmalara Kulüp Başkanı ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN ile birlikte giden sporcular büyük başarılar kazanmayı başardılar. Sporculardan Rabia Beren ÖZGÜ 2005 doğumlularda Yüksek Atlama branşında Türkiye Üçüncüsü oldu. Bir diğer sporcu Cenk KARABACAK ise 2005 doğumlularda Yüksek Atlama branşında kişisel en iyi derecesini (1.85) yaparak Türkiye Şampiyonu oldu.

Yarışmalar hakkında açıklama yapan Niyazi GÜLHAN; oldukça zor bir yarışmaydı. Sporcularım ellerinden geleni yaptılar. Çalışmalarımızın karşılığını madalya ile almak güzel. Daha çok çalışıp, daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Sömestr tatili yarışmalarla devam edecek.

Bize güvenip, bize inanıp, bizden desteğini esirgemeyen sevgili Erdek Halkına çok teşekkür ediyoruz. Onların desteklerine şampiyonluklarımız ile karşılık vermek bizi çok mutlu ediyor.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli