Çekirge bir sıçradı!... İki sıçradı... 3 elde...

Çekirge bir sıçradı!... İki sıçradı... 3 elde...

Plakasını gizleyerek çarşı merkezinde egzoz patlayan Motor Kowboy'u Motorlu Trafik ekibinden kaçamadı.

Kent içinde kullandığı motosikletin plakasını örtmek suretiyle abartı egzoz kullanarak gürültü kirliliğine neden olan 10 AJP 161 plakalı motosiklet, 2 motorize trafik polisin elinden kurtulamadı. 

Gürültüye “DUR” diyen trafik polisinin dikkati takdir edildi. Bir süredir şikâyet konusu olan plakası kapatılmış abartı egzozlu motosiklet İstiklal Caddesi’nde yakalanmasından sonra bir çekiciyle yediemine götürüldü. 

Konuyla ilgili yönetmelik şöyle:

Kaldırım ve yaya geçitlerine parklamalar, minibüs durağı işgalleri, engelli araç yerlerine parklanmalara Kabahatlar Kanunu'na istinaden 2023 yılında 617 TL idari ceza uygulanıyor. “Trafik Gürültülü egzozlar için alınan ceza ise 2023 yılı itibariyle 4.064 TL'ye çıktı. Aynı zamanda ceza ile beraber araç trafikten men edilir ve çekilir. Abart egzoz olarak da bilinen gürültülü egzozlar ise gelir idaresi başkanlığına ödenmektedir. Daha sonra ödenmiş olan belge ile beraber araç çekildiği yerden teslim alınabilir.3 Oca 2023kurallarına uymak hepimizin görevi olmalıdır. Erdem ÖZCAN



Hasan keten
25.05.2023 01:49:25
Yapılan uygulama çok doğru lakin şehir merkezinde buna müsama göstermedikleri gibi 600evler,100 yıl,İhsaniye mahallelerinde sokaklar tır parkı gibi.Ana yol girişlerinde yasak levhası olmasına rağmen aldırış eden yok.Trafik yanından geçiyor ama işlem yapmıyor illaki şikayetçimi olmak gerekli,yada bir çocuk altındamı ezilmeliki denetim ve cezalar gelsin.Ayrıca yeni yapılan parke yollar bu tırlar yüzünden patladı.kısacası Bandırma’da yetkili birimler görevlerini olması gerektiği gibi yapmıyor.

  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı