Cehennem Deresi Kanyonunda akıl tutulması

Cehennem Deresi Kanyonunda akıl tutulması

DÜNYA ARTVİNLİLER DERNEĞİ BAŞKANI SONER ATABEK: "ARTVİN, ARDANUÇ İLÇESİNDE BULUNAN CEHENNEM DERESİ KANYONU'NDAKİ UYGULAMALAR AKIL TUTULMASIDIR"

DÜNYA ARTVİNLİLER DERNEĞİ BAŞKANI SONER ATABEK: "CEHENNEM DERESİ KANYONU'NDAKİ UYGULAMALAR AKIL TUTULMASI"

Artvin'in Ardanuç ilçesinde bulunan Cehennem Deresi Kanyonu'na yapılan çalışmalar, Dünya Artvinliler Dernek Başkanı Soner Atabek'i şaşkına çevirdi. Aslında kanyonun doğal güzelliklerini koruma adına yapılan yatırımların amacına hizmet etmediğini ve doğayı bozacak nitelikte olduğunu belirten Atabek, "Kanyon girişine tuvalet turnikesi yerleştirilmesi ve doğal güzelliklerimize makinelerle müdahalede bulunulması, adeta akıl tutulmasıdır" dedi.

   Cehennem Deresi Kanyonu'nun dünya çapında sayılı kanyon vadileri arasında yer aldığını vurgulayan Atabek, Bu kanyon, olağanüstü doğal oluşumlarıyla bitki örtüsünün güzelliğiyle civarında yer alan mağaralarıyla ve buz gibi akan suyuyla nadide bir inci niteliğinde olduğunu söyledi. "Bu bakir doğal güzelliğe suni yollarla yapılan müdahaleler akıl karı değildir. Yapılan bu uygulamalar, kanyonun doğal güzelliklerini tehdit etmeye devam ediyor. Buna göz yummamak vatandaş olarak hepimizin görevidir." diyerek herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti. 

Kanyon Girişine Konulan Turnike ve Merdivenler Eleştirildi

Başkan Atabek, kanyona girişte konulan tuvalet turnikesi ve kanyon içinde yapılan merdivenlerin, kanyonun doğal alanını bozduğunu ve kanyonun dokusuna zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca "Dünyanın neresine giderseniz, gidin kanyon girişine turnike koyulması hem gülünç hem de utanç verici bir durumdur. Bunun üstüne kanyonun ilerleyen bölümlerinde kayaları makinelerle kırarak merdiven yapma düşüncesi de kanyonla ilgili düzenleme işleminin ne kadar düşünülmeden, araştırmadan, yapıldığını gözler önüne sermiştir." dedi. 

Doğa ile Uyumlu Yatırımların Önemi Vurgulandı

Başkan Atabek, yapılan eleştirileri mahfuz tutarak kanyona yapılan yatırımların devam etmesini gerektiğini de belirtti. Yatırım yaparken asıl önemli hususun salt turist çekmekten ziyade doğa ile uyumlu yatırım olduğunu vurgulayarak yapılan her işlem doğal güzellikleri koruma adına yapılmalıdır diyerek bu konudaki fikrini belirtti. 

Dünya Artvinliler Derneği Olarak Çağrı: "Doğayı Koruyalım, Kanyonu Mahvetmeyelim"

Dünya Artvinliler Derneği Başkanı olarak, doğal güzelliklerin korunması ve sürdürülebilir turizmin önemini vurgulayan Başkan Atabek, "Cehennem Deresi Kanyonu gibi nadir güzelliklere sahip yerler, gelecek nesiller için bırakacağımız en değerli miraslarımızdır. Bu güzelliği koruyalım ve turizmin doğayı bozmadan, doğayla uyumlu bir şekilde sürdürülmesini sağlayalım, bu konuda hepimiz duyarlı olalım." diyerek sözünü bitirdi. 



Şadiye neşe SUBAŞI
19.11.2023 22:27:21
Aynen öyle Başkanım ben gidip görmedim ama böyle bir turistik alanın girişine turnike koymak kimin aklına gelmiş,ne gerek varmış merak ettim

Recep Yılmaz
20.11.2023 11:47:22
...Hac vazifesi için Sudiarabistan'da bulundum. ESKİYSE atılması,yıkılması,ortadan kaldırılması gerekir anlayışının hakimiyetini gördüm! Bunun tarih,doğa veya önemli bir şahsiyet ait bir mezar olmasının da hiçbir önemi yok. ... Yani, muktedirlerin mantığı da bu! TANRI sonumuzu hayır eylesin de; bu sapkın anlayış devam ederse hayra gidiş zor. Ulu TANRI senden razı olsun ve sağlıklı düşünmek için TAHAMMÜL gücü versin,asil kardeşim.

Selim Ermiş
20.11.2023 13:47:30
Neyiz nezaman iyi yaptılarkı

Sevilay Kırma
20.11.2023 15:26:07
Sizin gibi insanlardan dünyada çok kalmadı Soner bey çok ince bı düşünce sizlerden çoğalması lazım başarılarınız daim olur inşallah

Erdoğan Topaloğlu
20.11.2023 19:23:40
Çok haklısın başkanım

Tanriverdi
21.11.2023 19:54:49
Turistlik yerlere neden turnike koyarlar doğanın harika yapının doğayla uyum içerisinde olması lazım dünyaya bir sefer geliyoriz bu ekonomikde bu yerleri gezme görme şansımız biz yerli turistler olarak daha zor artık güzel cennet turkiyemin her yerini gezmek görmek istiyoruz çalışmaları ona göre yapılırsa daha güzel olur

Birol Gürsel Köksal
22.11.2023 11:34:03
Bizim (İnsanlarımız)adeta doğayı mahvetmek için yaratılmışlar,yağlı boyalar ile yazılar bile yazılmış !

Hüseyin sürer
22.11.2023 12:50:29
Doğa harikası mi yoksa ALLAH'ın yarattığı muhteşem ayet mi ? İnsan oğlu nankör olma .ALLAH demekten korkma Çünkü ALLAH yaratı tekrar ALLAH a gideceğiz ister istemez öleceğiz Bir üni sanat sergisinde yapılan resmi ve ressamı överken Neden YÜCE RABBİMİZ ALLAH 'ın sanat eserleri müthiş yok yüzü yeryüzü eserlerini görürken ALLAH c.c yuceltmiyoruz ALLAH u AKBAR ALLAH u AKBAR bu nasil bir kanyon Ya Rabbim ALLAH ne güzel yarattın Beni cehennem azabından koru

Anahtar Kelimeler: Cehennem Deresi Kanyonunda tutulması
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı