Çataloluk, "liglerin sonlandırılması doğru karar"

Çataloluk,

TEKSÜT BK Sportif Direktörü Turgay Çataloluk: “Federasyonun ‘Ligleri Sonlandırma’ kararı doğru”

TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü Sportif Direktörü Turgay Çataloluk, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun “Liglerin Sonlandırılması” kararını doğru bulduklarını belirtti.

Çataloluk, federasyonun kararını şöyle değerlendirdi:

“Türkiye Basketbol Federasyonu’nun verdiği ‘Liglerin Sonlandırılması’ kararını son derece doğru buluyoruz. Gelinen noktadan sonra devam etmeye çalışmak hem gerçekçi olmayacaktı, hem de bu süreçte pek çok sağlık tehdidini içinde barındıracaktı.

Liglerde şampiyonun ve küme düşenlerin belirlenmemesi ve bu sezonun oynanmamış sayılması da bize göre hakkaniyetli ve doğru bir yaklaşım olmuştur.

Bu noktada elbette ki alınan bu kadar önemli bir kararın tüm kulüpleri tatmin etmesi beklenemez. Ancak kulüplerin çoğunluğunun kararla ilgili pozitif düşündüğünü ve bu fikri paylaştığını biliyorum.

Kulübümüz bu sezon ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreç geçirdi. Bunun sonucunda da tüm basketbol kamuoyunun bildiği gibi henüz Covid-19 salgını başlamadan önce yabancı sporcularımız ile yollarımızı ayırdık ve yolumuza tamamı kendi alt yapımızdan yetişen pırıl pırıl gençlerimizle devam ettik. Burada amacımız ekonomik olarak stabil bir duruma gelebilmekti. Gelecek sezonun ne zaman başlayacağını veya hangi koşullarda oynanabileceğini henüz bilmiyoruz. Önümüzdeki haftalarda herkesin daha normal bir duruma geldiğinde federasyonumuz, yol haritasını kesin olarak belirleyecektir. Biz de bu yol haritasının ışığında her zaman olduğu gibi gençlerimize öncelik vererek ve gereken takviyeleri yaparak rekabetçi bir yapıda mücadelemizi kaldığımız yerden sürdüreceğiz.

Bu vesileyle sezon boyunca harika bir performans gösteren öncelikle baş antrenörümüz Hakan Demir olmak üzere A Takım Staff’ımıza ve değerli sporcularımıza çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bünyemizde yer alan ‘Bandırma Kırmızı’ ve alt yapı organizasyonumuzda emeği geçen tüm teknik ekip, kulüp personeli ve sporcu kardeşlerimize müteşekkiriz.”    ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli