Çarşaflı Türkçe öğretmenine velilerden tepki

Çarşaflı Türkçe öğretmenine velilerden tepki

Ayvalık İlçesi Küçükköy Beldesi'ndeki Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu'na bir süre önce eş durumundan atanan Türkçe öğretmeni Elif Kısa'nın okula çarşafla gelmesi velilerin tepkisini çekti.

Erzurum’un Aşkale İlçesi’nden geçen cuma günü eş durumu nedeniyle Küçükköy Beldesi’ndeki Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu’na atanan Türkçe Öğretmeni Elif Kısa’nın, okula tesettür kıyafetiyle gelip derslere bu şekilde girmesi velilerin tepkisine yol açtı.

Elif Kısa, giyimiyle ilgili konuşmak istemezken, durumdan rahatsız olan veliler, konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktardıklarını dile getirdi.

Okul Müdürü Mehmet Rauf Gürleyük açıklama yapmazken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise konuyla ilgili bilgisinin olmadığını dile getirdi. Bilen, “Türk Eğitim-Sen’in ülke genelinde aldığı bir karar uyarınca, okullara serbest kıyafetle gitme uygulaması var. Öğretmen arkadaşımız aynı sendikaya kayıtlı olduğu için bu kıyafetle derslere giriyor olmalı. Bizim için kılık kıyafetten çok bir öğretmenin öğrencisine katma değer olarak vereceği önemlidir” dedi.

Eğitim-İş: Suç işliyor

Eğitim-İş Ayvalık Baş Temsilcisi Nahil Filiz ise, okullarda öğretmenlerin serbest kıyafetle derslere girmesine ilişkin bir yasa tasarısının hazırlandığın ancak, Elif Kısa’nın suç işlediğini öne sürdü. Filiz, “Eğitim-İş olarak biz bu durumu kabul etmiyoruz. Yapılanın kasıtlı bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Bugün buna ‘Özgürlük’ diyorlar ama bu özgürlükler bir süre diğer öğretmen ve vatandaşlara baskı olarak yansıtılıyor” diye konuştu.

TESETTÜRLÜ ÖĞRETMEN OLAYI HAVUTÇA`NIN YAKIN TAKİBİNDE

  • Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Ayvalık’a giderek incelemelerde bulundu. Havutça, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş temsilcilerinden bilgi aldı. Havutça, “İnançlar üzerinden bilimsel eğitimin istismar edilmesini kabul etmiyoruz” dedi.
  • CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, eğitim öğretim yılı başlar başlamaz Balıkesir’de ortaya çıkan sorunları Meclis gündemine taşıdı. Havutça, Ayvalık Küçükköy’deki tesettürlü Türkçe öğretmenini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.

 

Hükümetin “dindar ve kindar gençlik yetiştirme” amacına yönelik çalışmalarınız da hız kazandığına dikkat çektiği önergesinde Havutça, Küçükköy Beldesi’ndeki Macit Ataklı İlköğretim okulunda Türkçe öğretmeni Elif Kısa’nın okula tesettür kıyafetiyle gelip derslere bu şekilde girmesi, Havran Küçükşapçı köy okulunda fen, matematik ve İngilizce gibi ana derslerin öğretmenlerinin olmaması nedeniyle velilerin öğrencilerini okula gönderememesi, Balıkesir’de Atatürk İlköğretim Okulu’nda bin öğrencinin başka okullara nakledilmesi ile yaşanan mağduriyeti sorunlardan sadece bir kaçı olduğunu ifade etti.

 

Bakan Avcı’ya “Geleceğin mimarı olan öğretmenlerin esas görevlerinin sadece öğretmek değil, davranış, görünüş ve yaşam tarzı model olması gerektiğini düşünmüyor musunuz?” diye soran Havutça, öğretmenin davranışının kasıtlı olup olmadığının yanıtlanmasını istedi. Havutça’nın Ayvalık’ta yaşananlarla ilgili Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti:

 

·         Küçükköy Beldesi’ndeki Macit Ataklı İlköğretim okulunda Türkçe öğretmeni Elif Kısa hangi kıyafet yönetmeliğini gerekçe göstererek basına yansıyan görüntülerdeki kıyafetle okulda görev yapabilmektedir?

·         Elif Kısa öğretmen örneğinden de hareketle öğretmenlerin kılık ve kıyafetlerinin öğrencilere nasıl bir model olduğuna dair Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır?

·         Kadın-erkek sizi ve bizleri yetiştiren “beyaz önlüklü” öğretmenlerimizi anımsıyor musunuz? 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde “beyaz önlüklü” öğretmenlerimizin rol model olması ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır?

·         Bakanlığınız, bilimin ışığında, aklın öncülüğünde bir eğitim-öğretim sisteminde beyaz önlük, tesettür yoksa serbest bırakılan kıyafet uygulanması hakkında hangi bilimsel çalışmaları yapmıştır? Böyle bir çalışmanız olacak mıdır?

·         Okullarda her öğretmen istediği gibi kılık-kıyafetle derse girmesi durumunda öğrencilere yapacağı “rol modellik” ile ilgili bilimsel bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

·         Macit Ataklı İlköğretim okulunda yaşananlarla ilgili hangi talimatı verdiniz?

 

Nakil İşlemleri Neden Tatilde Yapılmadı?

Balıkesir’de Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki tadilat ile ilgili öğrencilerin başka okullara eğitim öğretim yılının başında yapılmış olması ve velilerin mağdur edilmesini nasıl açıklıyorsunuz?Tatil sürecinde tadilat neden başlatılmamıştır? Öğrenci ve velilerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

 

Küçükşapçı Öğrencileri Öğretmenlerine Ne Zaman Kavuşacak?

Havran İlçesi merkeze en uzak köyü Küçükşapçı köy okulunda fen, matematik ve İngilizce gibi ana derslerin öğretmenleri ne zaman atanacak? Buradaki mağduriyet nasıl giderilecektir?

  

 HAVUTÇA’NIN YAZILI SORU ÖNERGESİNİN METNİ ŞÖYLE:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim.

Namık Havutça

Balıkesir Milletvekili

2013-2014 Eğitim Öğretim yılının açılmasıyla Balıkesir’de 190 bin 494 öğrencimiz ders başı yaptı. Eğitim – öğretim yılının başlamasıyla birlikte Cumhuriyetin kurulması ve cumhuriyet değerleriyle aklın öncülüğünde, bilimi kılavuz edinen insan yerine, hükümetinizin tanımını yaptığı “dindar ve kindar gençlik yetiştirme” amacına yönelik çalışmalarınız da hız kazandı. Hükümetinizin, cumhuriyetimizin 90 yıllık eğitim birikimini yok sayarak uyguladığı 4+4+4 eğitim sistemi büyük tahribatlar oluşturmaktadır. 4+4+4 sisteminizin rakamları göstermektedir ki, daha ilk yılında okulöncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 10 gerilemiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 555 bin 888 öğrenci zorunlu eğitime başlamamıştır. Bakanlığınız verilerine göre de 2012-2013 eğitim öğretim yılında 8’inci sınıftan mezun olan ancak açık lise de dahil olmak üzere hiçbir ortaöğretim kurumuna kayıt olmayan öğrenci sayısı 49 bin 449 olmuştur. Dikkat çeken çarpıcı bir gelişme ise bu öğrencilerden 37 bin 277’si kız öğrencidir. Böylesi bir yıkım projesi olarak uygulamaya koyduğunuz 4+4+4 sisteminin bir başka boyutu da Balıkesir’in Ayvalık İlçesi Küçükköy Beldesi’ndeki Macit Ataklı İlköğretim okulunda Türkçe öğretmeni Elif Kısa’nın okula tesettür kıyafetiyle gelip derslere bu şekilde girmesi, Havran İlçesi merkeze en uzak köyü Küçükşapçı köy okulunda fen, matematik ve İngilizce gibi ana derslerin öğretmenlerinin olmaması nedeniyle velilerin öğrencilerini okula gönderememesi, Balıkesir’de Mili Eğitim Müdürlüğü’nün yıkım kararı aldığı Atatürk İlköğretim Okulu’nda 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda okuyan 1000 öğrencinin başka okullara nakledilmesi ile yaşanan maduriyet bir çok sorundan sadece bir kaçıdır. Buna göre;

 

1-       Küçükköy Beldesi’ndeki Macit Ataklı İlköğretim okulunda Türkçe öğretmeni Elif Kısa hangi kıyafet yönetmeliğini gerekçe göstererek basına yansıyan görüntülerdeki kıyafetle okulda görev yapabilmektedir?

2-       Geleceğin mimarı olan öğretmenlerin esas görevlerinin sadece öğretmek değil, davranış,  görünüş ve yaşam tarzı ile yalnız öğrencilerine değil, çevresine de eğitim açısından model olması gerektiğini düşünmüyor musunuz? Elif Kısa öğretmen örneğinden de hareketle öğretmenlerin kılık ve kıyafetlerinin öğrencilere nasıl bir model olduğuna dair Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır?

3-       Kadın-erkek sizi ve bizleri yetiştiren “beyaz önlüklü” öğretmenlerimizi anımsıyor musunuz? 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde “beyaz önlüklü” öğretmenlerimizin rol model olması ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır?

4-       Bakanlığınız, bilimin ışığında, aklın öncülüğünde bir eğitim-öğretim sisteminde beyaz önlük, tesettür yoksa serbest bırakılan kıyafet uygulanması hakkında hangi bilimsel çalışmaları yapmıştır? Böyle bir çalışmanız olacak mıdır?

5-       Okullarda her öğretmen istediği gibi kılık-kıyafetle derse girmesi durumunda öğrencilere yapacağı “rol modellik” ile ilgili bilimsel bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

6-       Yapılanın kasıtlı bir davranış mıdır? Macit Ataklı İlköğretim okulunda yaşananlarla ilgili hangi talimatı verdiniz?

7-       Balıkesir’de Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki tadilat ile ilgili öğrencilerin başka okullara eğitim öğretim yılının başında yapılmış olması ve velilerin mağdur edilmesini nasıl açıklıyorsunuz? Tatil sürecinde tadilat neden başlatılmamıştır? Öğrenci ve velilerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

8-       Havran İlçesi merkeze en uzak köyü Küçükşapçı köy okulunda fen, matematik ve İngilizce gibi ana derslerin öğretmenleri ne zaman atanacak? Buradaki mağduriyet nasıl giderilecektir?





adımı boşver de
20.09.2013 10:51:18
burası iran mı?

  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli