CANAN KARATAY: ONLAR OLMASA SAVAŞ DA OLMAYACAK

CANAN KARATAY: ONLAR OLMASA SAVAŞ DA OLMAYACAK

"Endüstrinin bize kakaladıklarından uzak durmamız gerekiyor"

CANAN KARATAY: ONLAR OLMASA SAVAŞ DA OLMAYACAK

Lüleburgaz´da katıldığı bir söyleşide konuşan Prof. Dr. Canan Karatay erkeklere yüklendi. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi´ni de ziyaret eden Karatay ?Kadın kotası, kadın kolu ne demek? Ben kabul etmiyorum. Kadınların eli değen her şey güzel oluyor. Geleceğimiz, barışımız ve huzurumuz kadınların elindedir. Erkekler olmasa savaş da olmayacak? dedi.

Lüleburgaz Belediyesi´nin, yaz ayları boyunca süren Çınaraltı Sohbetleri ?Trakya´nın ?Tarihi, Kültürel, Siyasi ve Ekonomik Fay Hatları´ programlarından sonra şimdi de ?Aykırı Sohbetler´ etkinliklerine başlandı. Çeşitli kategorilerde konukların ağırlanacağı Aykırı Sohbetler´in ilk konuğu Prof. Dr. Canan Karatay oldu.

´Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşımlar´ başlığı altında, 16 Aralık Cumartesi günü Lüleburgaz Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi´nde gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Celal Pir yaptı. Program bitiminde Lüleburgaz Belediyesi tarafından katılımcılara Karatay kitapları hediye edildi.

/resimler/2017-12/18/1459262359586.jpg

"Endüstrinin bize kakaladıklarından uzak durmamız gerekiyor"

Lüleburgaz halkı tarafından büyük ilgi gösterilen Prof. Dr. Canan Karatay programın başında şu ifadelere yer verdi:

?Ben geleneksel ve doğal olanı hatırlatıyorum. Türk mutfağı en sağlıklı mutfak. Derdimiz kilo vermek değil, vücudun sağlıklı olması demektir. Endüstrinin bize kakaladıklarından uzak durmamız gerekiyor. Aile nasıl beslenirse çocuk da öyle beslenir. Babam, annem, aile büyüklerimin hepsi şeker hastasıydı. Annem, babama insülin yapardı. Hayatımdan şekeri o zaman çıkardım? dedi.

/resimler/2017-12/18/1500096735447.jpg

                    "Ben hiç bir diyeti önermiyorum"

İzleyicilerin ?D vitaminin dışarıdan alınması doğru mudur?´ sorusu üzerine Karatay sözlerini şöyle sürdürdü:

?Vitamini dışarıdan almak tamamen ticari. D vitamini köy terayağında ve sakatatlarda da var. Dışarıdan almak yükseltir ama yeterli olmaz. Ben hiç bir diyeti önermiyorum. Vücudumuz bize her şeyi söylüyor. Bel çevreniz biraz genişlemeye başladıysa gizli şekeriniz var. Şeker hastalığı sinsi ve öldürücü bir hastalık ama önlenebilir.

/resimler/2017-12/18/1501242830691.jpg

                             "Grip aşısı tehlikeli"

Aşıların içinde alüminyum var. Alüminyum Alzheimer nedenidir. Aşı vurulmaya gerek yok. Bunun yerine D vitami kullanımı çok önemlidir. Senelerce bize yumurtanın sarısını yedirmediler. O yüzden hepimiz aptallaştık. Meyve insülin direncini artırır. Yemeyin çatlamazsınız. Ayçiçek ve mısırözü yağı çiğ olarak tüketilebilir. Sık sık yemek yemek ve deli gibi danalar gibi koşmak da insülin direncini yükseltir. Bize senelerce yumurtanın sarısını yedirmediler. O yüzden hepimiz aptallaştık. Dünyada açlık önlenemedi ama bazı insanların ceplerinin açlığı önlendi.

/resimler/2017-12/18/1502016112545.jpg

             "Kolesterolü yüksek insanlar uzun yaşarlar"

Kolesterol en yüksek antioksidandır. Vücutta bir bozukluk olduğu zaman kolesterol vücuttaki yangını söndürmek için yükselir. Kolesterol ilacı kullanmak demek, bu yangını söndürmeye barikat kurmak demektir. Hamilelere 24. haftada yapılan şeker yüklemesi testi en tehlikeli testtir. Biz şekerden uzak dur diyoruz siz anne kanalıyla henüz hiç bir organı gelişmemiş küçücük bebeklere şeker yükleyip ölümlerine neden oluyorsunuz. Gözleri kör ya da, organ yetersizliğiyle doğumlar son yıllarda neden arttı??

/resimler/2017-12/18/1503114395171.jpg

                     "Aykırı Sohbetler´e yoğun ilgi"

?Aykırı Sohbetler´ etkinliklerinin 6 Ocak 2018 Cumartesi günü Abbas Güçlü ve Prof. Dr. Necdet Tekin´in katılımıyla ?Eğitimde Bugün ve Yenilikçi Yaklaşımlar´ programı ile devam edeceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan Lüleburgaz´lıların yoğun ilgisinden memnun olduklarını belirtti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli