Cami inşaatında denetim zafiyeti

Cami inşaatında denetim zafiyeti

Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde inşaatı devam eden Cami'de demirli kalıp üzerine çimento dökülürken kalıp çöktü.

Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde inşaatı devam eden Cami'de demirli kalıp üzerine çimento dökülürken çöktü. Yapıda denetimin önemi Cami kalıbının çökmesi ile bir kez daha anlaşıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin ön bölümünde bulunan ve Fakülte sürecinden itibaren devam eden Cami inşaatı önceki gün büyük bir tehlike atlattı.

6 bin kişilik olduğu iddia edilen ancak her hangi bir yapı denetimi, yapıda ruhsat tabelası gibi zorunluluk arzeden açıklamaların bulunmadığı inşaatta demiri hazır kalıp'a çimento harcı dökülürken kalıp çöktü.

Dökülen beton harcın yükünü çekemeyip, büyük bir gürültü ile çöken kalıp çalışanlar anlamında önemli tehlike oluşturdu.

Kalıp üzerinde betonun düzenlemesini sağlayan bir çalışanın 2 bacağı kırıldı. Bacağı kırılan işçi cami inşaatına gelen 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, cami inşaatı bir süreliğine durduruldu.



ERDALKöstekçi
27.12.2023 01:31:42
Hep ihmal sizlik bir şey olmuyor diyorlar ama nafile bende kalıp ustası yım bir Demir direk fazla bir ona on bir beşe on fazla at eline yapış cakimi düzgün yapılmamış direkler az atılmış yani adam malzeme den çakmış inşaatlar neden nep cöküyorlar adamlar hep malzeme den kaçıyorlar ne olur bir çivi fazla çak bir ona on bir beşe on fazla at eline yapış Max kardeş bu malzeme den kaçarsaniz inşaatlarda hep cökerler çok geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz cana bir şey olmasında malzeme her zaman alırsınız

Selçuk
28.12.2023 22:32:40
Kalıba gelen Basıncının özel hesabı ve tabloları var.Kalıp tahtasının ,demirinin kalınlığının hesab tablosu,grafiği,altına konması gereken direğin statik hesab formülleri var. Öyle kafana göre koyamazsın.ya eksik koyarsın.çöker. Veya hesap tablosu kullanmazsan haddinden fazla koyup israf yaparsan. Böyle özel inşaatlarda İlmini bilen mühendislik eğitimi almış, gerçek anlamda konunun ilmini araştıran eden mühendise ihtiyücınız var mimar sinan misali. Not:şantiye şüntiye gezip İş aramış ve iş verilmemiş bir Mühendis kardeş

Anahtar Kelimeler: inşaatında denetim zafiyeti
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı