Cami bahçeleri Cuma namazına hazır

Cami bahçeleri Cuma namazına hazır

Bandırma Belediyesi Cuma namazı öncesi tüm camileri dezenfekte etti.

Bandırma Belediyesi,  Cuma Namazı öncesi tüm camileri hijyen ve ilaçlama yaptı.

Salgınla mücadele kapsamında iki ayı aşkın bir süredir ibadete kapalı olan camiler İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede 29 Mayıs Cuma günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabileceğini açıklamıştı.

 

Yapılan düzenleme ile Cuma namazları avluda, öğle ve ikindi namazları sosyal mesafeyi koruyarak içeride cemaatle kılınacak. Vatandaşlar abdestlerini evde alıp, maske ve eldiven takıp, kendi getirdikleri seccade ile cami avlusunda namaz kılacak.

Bu amaçla uzun süredir ibadete kapalı olan camilerde vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için Bandırma Belediyesi ekipleri merkez ve kırsal mahallelerimizde hijyen çalışmaları yaptı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun konu ile ilgili yaptığı açıklamada: "Cuma namazıyla yeniden ibadet açılacak camilerimizde de, toplum sağlığı için gerekli önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımız yarından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği namaz vakitlerinde ibadetlerini yapabilmeleri için camilerimizin hem iç hem de dış alanlarını dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlardan ricamız, ibadetlerini yerine getirirken hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri. Allah namazlarımızı ibadetlerimizi kabul etsin" dedi.



Anahtar Kelimeler: bahçeleri namazına hazır
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı