Çalışanların tazminat endişesi

Çalışanların tazminat endişesi

Hizmet-İş İl Başkanı Seyfi Karaman, çalışanların kıdem tazminatlarına ilişkin yapılan spekülasyonlara inanarak emeklilik isteminde bulunmamalarını istedi.




Hizmet-İş Sendikası Balıkesir İl Başkanı Seyfi Karaman,  çalışanların kıdem tazminatlarına ilişkin yapılan spekülasyonlara inanarak emeklilik isteminde bulunmamalarını istedi.

Son günlerde görsel ve yazılı medyada Kıdem Tazminatı Fonu Tasarısı”nın hazırlandığına ilişkin yoğun bir haber bombardımana yer verildiğini belirten  Hizmet-İş Balıkesir İl Başkanı Seyfi Karaman  bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ‘Üçlü Danışma Toplantısı'nın gündemine getirilmiş herhangi bir çalışma veya taslak bulunmadığını bildirdi. Karaman Üyelerimizin endişeye kapılmak suretiyle, erken emeklilik isteminde bulunmaları, ekonomik ve sosyal hakları bakımından hak kaybına uğramalarına ve mağdur olmalarına yol açacaktır. Bu spekülatif haberleri yayanların arzu ettiği bir durum” diye üyelerine ve çalışanlara uyarıda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı veya hükümet tarafından TBMM gündemine taşınmış bir kanun tasarısının da bulunmadığını dile getiren Hizmet-İş'in Balıkesir İl Başkanı Seyfi Karaman ne bağlı bulundukları HAK-İŞ Sendikasına ne de sosyal taraflara  tebliğ edilmiş herhangi bir taslak metinin bulunmadığını ifade ederek  yaptığı açıklamada şunları kaydetti Bütün bunlara rağmen son günlerde özellikle Kıdem Tazminatı Fonu Tasarısının hazırlandığına yönelik yazılı ve görsel medyaya sürekli servisler yapılması tamamen gündemi değiştirmeye yönelik bir olaydır. Bu şekilde özellikle Toplu İş İlişkileri Yasası gündemden düşürülmek istenmektedir. Sendikamız ve Konfederasyonumuz özellikle Toplu İş İlişkileri Yasasının çıkartılması için her türlü çabayı sarf etmektedir. Süreci dikkatle, doğrudan ve yakından takip etmektedir.  Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le  yaptığı görüşmede, Toplu İş İlişkileri Yasası çıkmadan çalışma yaşamına ilişkin yapılacak hiçbir düzenlemeye dair görüşmenin tarafı olmayacağını açıkça ifade etmiştir. Konfederasyonumuz ve Hizmet-İş  bu hususta kararlı tutumunu sürdürecektir. Üyelerimiz ve tüm çalışanları, kıdem tazminatına ilişkin bilgi kirliliğine karşı sağduyulu olmaya, gündem saptırmaya yönelik haberlere itibar etmemeye çağırıyoruz. 4857 sayılı İş Kanunu'nun 120. maddesinde yer alan düzenleme gereğince, 1475 sayılı İş Kanunu'nun Kıdem Tazminatına ilişkin 14. maddesi halen yürürlükte. Üyelerimizin ve çalışanların Kıdem Tazminatı haklarına yönelik spekülasyonlara kanmaması ve endişeye kapılmaması gerekir. Üyelerimizin ve çalışanların özellikle Kıdem Tazminatı Fonu Yasası çıkacağı endişesiyle Temmuz ayından geçerli olmak üzere emeklilik isteminde bulunmasını gerektiren bir neden bulunmuyor. Üyelerimizin endişeye kapılmak suretiyle, erken emeklilik isteminde bulunmaları, ekonomik ve sosyal hakları bakımından hak kaybına uğramalarına ve mağdur olmalarına yol açacaktır. Bu,  özellikle spekülatif haberleri yayanların arzu ettiği bir durum. Bu nedenle, üyelerimizi ve tüm çalışanları tekrar sağduyulu olmaya, gündem saptırmaya yönelik bu haberlere itibar etmeden çalışmalarına devam etmeye çağırıyoruz”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false