Çalık’tan çevre ve doğa uyarısı

Çalık’tan çevre ve doğa uyarısı

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık: “Doğaya, çevreye, Kapıdağ’a sahip çıkmalıyız”

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, çevre ve doğaya sahip çıkmamız gerektiğine işaret etti. Çevre ve doğanın, gelecek kuşaklara bırakılacak çok önemli bir miras olduğunu altını çizen Çalık, “Bunun bilinci içinde hepimiz, çevre ve doğanın üzerine titreyerek korumalıyız” diye konuştu.

KAPIDAĞ’DA KARACA AVLAYANLAR VAR

Allah’ın yarattığı her canlının yaşama hakkı olduğu gerçeğine paralel olarak avcılığa karşı olduğunu vurgulayan Çalık, şu değerlendirmede bulundu:

“Nesli çok tükenen karacaların ülkemizde olduğu gibi Kapıdağ’da da yasaktır. Buna uymayan kişileri takip ediyor ve cezalandırıyoruz. Yine denizlerimizdeki balık popülasyonunu da çok iyi korumak zorundayız. Hâlen trol avcılığı yapılıyor. Denizin dibindeki balık yuvalarını yok eden trol avcılığı yasaktır. Marmara Denizi’ndeki balık çeşitliliğinin sürekli azaldığı gerçeğinin ışığında balıkçıların, kendi geleceklerini kaybetmemek adına bilinçli avlanmaları gerekir. Denizlerimizde yasak yollarla avlananları gerek Sahil Güvenlik ve gerekse İlçe Jandarma Komutanlığı olarak yakından takip ediyor, yasa ve yönetmelikler doğrultusunda cezalandırıyoruz.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Çalık’ çevre uyarısı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli