Çakıl açıklarında ilginç balık

Çakıl açıklarında ilginç balık

Bandırmalı balıkçı, “Çütre Balığı” yakaladı

Erdek’in ve Türkiye’nin en önemli balıkçılık merkezlerinden biri olan Çakıl Mahallesi açıklarında, Marmara Denizi’nde çok az görülen bir balık yakalandı. Çakıl’ın karşısında, “Kırmızı Fener” mevkiinde Bandırmalı balıkçı Atilla Kökgıran oltasına takılan balıkla ilgili olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Bu balık, ‘Domuz Balığı’ olarak da bilinen ‘Çütre Balığı’dır. Bilimsel adı ise ‘Bolistes Capriscus’tur. Akdeniz’de yaygın bulunan bu balık, Marmara Denizi’nde az bulunur” dedi.

Bu arada, “Posedion” isimli teknesiyle çıktığı denizde Fener adası önlerinde yakaladığı balığı teknesine alırken avucunu ısırdığı için oldukça endişelenen Atilla Kökgıran sanal paylaşım ile dostlarında aldığı stratejik açıklama ile rahatlayıp, tavsiye doğrultusunda, baştan kuyruğa derisini sıyırarak temizlediği Domuz balığını pişirerek mükellef bir sofra hazırlayan Atilla Kökgıran, “Çok lezzetliydi” dedi.

Bandırma körfezinde sıklıkla balık avlayan Atilla Kökgıran ilkkez tanımadığı bir balığın oltasına takılması ve balığı tekneye alırken avucunu ısırması ile bir süre sonra şaşkınlığını üzerinden atıp, sosyal paylaşın sayfasından "Çütre Balığı"nın resmi paylaşıp bilgi sahibi olduktan sonra rahatladı.

Denizdeki korkutucu görünümü ile karadaki masumiyeti arasındaki fark mükellef sofrada damak tadı ile örtüşünce Domuz Balığı "Çütre" nin Marmara serüveni daha bir süre konuşulacak gibi.



Mustafa Topçu
26.12.2019 11:02:45
Mustafa

Anahtar Kelimeler: Çakıl açıklarında ilginç balık
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli