Çağdaş Çalıkuşları!..

Çağdaş Çalıkuşları!..

Okudukları okulun yıkılarak, çocuklarının taşımalı eğitime tabi olması Buğdaylı ve çevresindeki yerleşim yerlerindeki anneleri harekete geçirdi.

Okudukları okulun yıkılarak, çocuklarının taşımalı eğitime tabi olması Buğdaylı ve çevresindeki yerleşim yerlerindeki anneleri harekete geçirdi.

Okulları yıkılıp çocukları 25 km. uzaktaki bir okula taşımalı olarak gönderilmesi Buğdaylı ve çevresindeki velilerin ortak beklentisini öne çıkarttı.

25 Km. lik taşımalı eğitimin huzurlarını kaçırdığı bir gurup anne veli 7 köyde kapı kapı dolaşarak başlattıkları  “Okulumu istiyorum” imza kampanyasını başta ilçe Kaymakamı Dr. Arslan Yurt’a, ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve son alarak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya ulaştırarak kararlılıkları ile Reşat Nuri Güntekin’in unutulmaz klasiklerinden “Çalıkuşu” romanını hatırlattılar.

Buğdaylı’lı Hanımlar taleplerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dikkate alınıp, projelendirilip yatırım programına alınıp yapımına başlanana dek mücadelelerinin devam edeceğini, hatta gerekirse bu taleplerini Ankara nezdinde Milli Eğitim Bakanlığına ulaştıracaklarını açıkladılar.

Elinin hamuru ile çocuklarının geleceğini şekillendirecek uygulamanın ancak ve ancak köy merkezi ile mümkün olacağını düşünen Buğdaylı'lı hanımların haklı taleplerine ilk adres Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt oldu. 

Tecrübeli idareci Dr. Arslan Yurt Buğdaylı'lı hanımların kararlılığı karşısında kendilerini kutulayarak beklentilerine yönelik taleplerini ilgili gerekli makamlara ulaştıracağı sözünü verdi.

Buğdaylı'lı genç annelerin hafta başındaki ikinci adresleri ise Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'da kararlı davranış ve tavırlarından dolayı genç anneleri kutlarken bu konudaki talepleri doğrultusunda yapılacak ön araştırma sonrası konuyu ilgili inşaat daire başkanlığına ileteceği sözünü verdi.

Buğdaylı'lı genç annelerin “Çalıkuşu” edası ile başlattıkları mücadele sonucu topladıkları yüzlerce imzayı bu üst yazı ile ilgili makamlara ulaştırarak taleplerinin dikkate alınıp, gereğinin yapılarak endişe ve kaygılarına son verilmesi talebinde bulundular.



Anahtar Kelimeler: Çağdaş Çalıkuşları!..
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı