Büyüksün Bandırma!...

Büyüksün Bandırma!...

Gönlünden kopanı alan Bandırmalılar, Yardım kampanyalarına koştu, Onlarca TIR afet bölgelerine ulaşmak üzere hareket etti.

Bandırma himmeti ile bir kez daha rüştünü ispat etti. Özellikle Bandırma Belediyesi başta olmak üzere, Kent Konseyi, Bandırma Kaymakamlığı, Kadın-Der, Müsiad ve Digsiad afet bölgesinin beklentilerine yönelik vatandaşlar tarafından yapılan yardımları, koliler ile vasıflandırarak deprem bölgesine gönderdi.

Bandırma Belediyesi, Barış Manço ve Tunç başaran Kültür Merkezinde, Bandırma Kaymakamlığı Ayyıldız Mahallesinde, Kent Konseyi Kapalı çarşıda, Müsiad 600 Evler, Nüfus Müdürlüğü karşısındaki merkezinde, Digsiad Kayacık girişindeki merkezinde, Kadın-Der Haydarçavuş Mahallesi Muhtarlığı yanındaki  merkezinde ve daha bir çok Bandırmalı kendi çevrelerinde oluşturdukları afet yardımı ile rotayı deprem bölgesine çevirdi.

Bandırma'da bir birini takip eden yardım kampanyalarının en güzel yanı Vicdan sahibi insanları çekirdek aile içinde almış oldukları kararla bütçelerinin el verdiği kadar ama gönüllerinden geçeni satın alarak bizzat getirip toplama merkezlerine teslim etmeleriydi.

Hava muhalefeti dolayısı ile afetzedelerin ve çocuklarının üşüdüklerini düşünenler elektrik sobası, ve battaniye, acıktıklarını düşünenler ekmek-peynir-zeytin, giysisi olmadıklarını düşünenler Bot , Mont ve kıyafet, bebelerin aç kalmamasını düşünenler her türlü bebek malzemesi ile geldikleri toplama merkezlerinde teslim ettikleri eşyalar aynı serilik ile yardım seferberliğine diznamizmlerini katan fevkalade bir gençlik tabiri caiz ise elden ele oluşturdukları insan zinciri ile eşyalar hemen tasnif edilip, paketlenip, içinde ne olduğu yazılan kolinin en kısa sürede dolumu yapılan tırlara ulaştırıldı. Bir değil, 2 değil, bizim tespit ettiğimiz 15 Tır sadece bugün afet bölgesi için yola çıktı.

Biz gerçekten Vicdanlı bir millet 'iz gerektiğinde yurdun öbür ucunda da olsa birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak en ücra köşede bile olsa içimizdeki insan sevgisi kıtalar arasında tanıdık olmadığımız canları sarıyor, sarmalıyoruz. Bu anlamda söylenecek tek kelime “Büyüksün Türkiye'm!…”

İşte bir deli yürek “Ergin Duman”  Duman Yemek..

Ergin Duman 100 Yıl Mahallesi Nato Caddesinde “Duman Yemek” lokanta işletmecisi, hobisi ise DEVA partisinde siyaset yapmak, Çevresine bakıyor ummalı bir hareketlilik var, Bandırma kent konseyinde onlarca genç harıl harıl koli tasnifi yapıyor, zaman su gibi akıp geçiyor, kendi kendisine “Bu gençler sabahtan akşama 3 gündür burada çalışıyorlar, ne yerler be içerler.” diyerek hazırladığı bir kazan nefis mercimek çorbası ile gönül amelelerinin imdadına yetişiyor. Teşekkürler Duman yemek, Ergin Duman..

Tunç Başaran Kültür Merkezi ekibi,

Afet bölgesine yardım toplama, düzenleme ve sevkiyatı noktasında son derece başarılı bir ekip Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Meclis üyeleri Nüvit Erten, Adil Levent Coşkun, Sıtkı Ağan, Abdullah Erbay  ve Ümit Durukan'ın başında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarından oluşan 60 kişilik gönüllü ordusu idi.

3 günlük yoğun performansın sonunda Bandırma Manşet objektiflerine verilen pozlarda yorgunluk değil, acıların paylaşımında bir nebze olsun katkılarının olmasındaki tebessüm vardı.

Kutsal mesai, afet yardım  kampanyası sevk ve idaresinden rol kapan Bandırma Belediye Meclis üyeleri ve Sivil Toplum (STK) temsilcileri önceki dönem Milletvekili Mehmet Tüm'den aldıkları teşekkür ile yorgunluklarını giderdiler.

Bandırma Belediyesinin Barış Manço Kültür Merkezinde bulunan 2. numaralı ekibi nerede ise bir karınca kolonisi prensibi ile çalıştı. Dışarıdan gelen yardımlar elleşme ile koli'lenme odasına, koli'lenen yardımlar aynı yöntem ile caddede bekleyen araçlara aktarılarak Belediye şantiyesinde yüklenen TIR'lara ulaştırıldı.

Barış Manço merkezli sevkiyatta sosyal hizmetler ve kültür müdürlüğü görev üstlendi. Zaman Zaman Meclis üyelerinin kontrolünde devam eden çalışmalar sadece zorunlu ihtiyaç süresinde ara verildi.

BANDIRMA KADIN-DER AFET BÖLGESİNE KAYITSIZ KALMADI

Başkanlığını Esen Ersoy'un üstlendiği ve bugün 200'ün üzerinde üyesi bulunan KADIN-DER üyeleri televizyon kanallarında izledikleri dram karşısında, kalpleri bedenlerine sığmadı.

Kendi iç bünyelerinde başlattıkları bağış kampanyası hareketini Bandırma Muhtarlar derneği Başkanı ve Haydarçavuş mahallesi Muhtarı Nur Hancıoğlu ve azalarının da iştiraki ile büyük bir imece ekibi oluşturdular.

Kadın-Der'de toplanıp denklenen koliler üzeri yazıldıktan sonra Bandırma Kaymakamlığı afet bölgesi ulaşımına teslim edildi. Kadın-Der Başkanı Esen Ersoy, kampanyalarının kırkmerdiven sokakta bulunan ve sahibi Haldun Zeki Sever'in boş olan işyerinde devam edeceğini, kampanyalarına bila ücret ile yer tahsis eden iş insanı Haldun Zeki Sever'e de teşekkürlerini ilettiler.

Bandırma DİGSİAD kendi olanakları ile doldurdukları TIR'ı Başkan Av. Tolga Tosun'un himayeleri ile afet bölgesine ulaştırdılar. Digsiad'ın Kayacık girişindeki merkezi önünde sürdürülen çalışma aynı noktada okunan dualar ve hayırlı yolculuklar temennisi ile uğurlandı.

İş insanı Tolga Tetik'in başkanlığını üstlendiği Bandırma Müsiad, hazırladığı bir Minibüs 5 otomobil ile akşam çıktığı afet yolunda sabahın ilk ışıklarında depremzedelerle buluştu.

Sıcak ekmek, ısıstıcı ve giysi eşyaları ile acıları paylaşan Müsiad'ın içe dönük kampanyası devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Büyüksün Bandırma!...
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı