Büyükşehirin kaynakları AK Belediyelere

Büyükşehirin kaynakları AK Belediyelere

Mirza, ?2 yılda 80 milyon liramızı alan Büyükşehir, Bandırma´ya 1 milyon liralık hizmet bile yapmadı?

 

Başkan Mirza?2 yılda 80 milyon liramızı alan Büyükşehir, Bandırma´ya 1 milyon liralık hizmet bile yapmadı?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir yasasının, ilçe belediyelerinin % 40 oranındaki gelirini almasına karşın belediyenin bütçesinin genelde kötü olmadığını belirtti. Son iki yılda, Bandırma Belediyesi´nin 80 milyon liralık gelirinin Balıkesir Büyükşehir´e gittiğine, buna karşılık Büyükşehir tarafından, Bandırma´ya 1 milyon liralık hizmet bile gelmediğine dikkat çeken Mirza, şunları söyledi:

?Bu nedenle ilçe belediyelerinin durumları genelde iyi değil. Bandırma Belediyesi´nin 2015 yılı tahmini bütçesini 109 milyon lira olarak belirlemiştik. Ancak gelirimiz 95 milyonda kaldı. 81 milyonluk harcama yaptık. 20 milyon liraya mal olacak kapalı pazar yerimizi bitirmek üzereyiz. Burası için her ay 1,5 milyon lira harcama yapıyoruz. Bu pazar yeri bittikten sonra alacağımız kira ücretleri ile önemli bir gelir kaynağına kavuşacağız. Halen kasamızda 20 milyon lira paramız var. Daha sonra sıra Cinçukuru, Malta Deresi ve Livatya projelerimize gelecek.?

   KÜLTÜR-SANAT-AMFİTİYATRO

27. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali´nin başlamasına kısa bir süre kaldığının belirten Mirza, festivale yönelik eleştirilere de yanıt verdi. AKP´li Yılmaz Özdemir´in, festivale davet edilen gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül´e yönelik kendilerine yönelttiği ?Casus Seviciler? suçlamasına da yanıt veren Mirza, ?Can Dündar hakkında, casus olduğuna dair bir mahkeme kararı mı var? Saygın bir gazeteciyi Bandırma´ya getirmenin mutluluğunu yaşayacağız? dedi.

Sahilde yaşama geçirmek istedikleri amfitiyatro hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Burası jeolojik sakıncalı alan olarak geçiyor. Hâlen sondaj çalışmalarını sürdürüyoruz. Buraya istinat duvarı çekilecek. Yaklaşık 5 milyon liralık bir maliyetle buraya üç bin kişilik bir amfitiyatro kazandıracağız? diye konuştu.

    ÇEVRECİLİĞİ KİMSEDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİM

Erdek Körfezi´nin karşısına yapılacak liman ve sanayi tesislerine, çevreye zarar vermeyecek önlemlerin alınması koşuluyla karşı olmadığına dikkat çeken Mirza, şunları söyledi:

?Yıllarca çevre kuruluşlarında görev yaptım. Kimseden çevrecilik dersi alacak değilim. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un yapacağını açıkladığı bu yatırımlara karşı çıkmamın yararlı olacağını düşünmüyorum. Bu arada, bölgede 1/100 binlik ve 1/5 bin kişilik plânlar yapılırken, plânların yapımını Büyükşehir Belediyesi´ne bırakmamak ve işin içinde olmak istiyorum. Kaldı ki, Bandırma Belediyesi´ne hâlen iş başvurusu yapan 5 bin kişi var. Yani, konuya başkaları gibi ?sanayiniz batsın´ çizgisinden bakmam mümkün değil.?

   SOKAK HAYVANLARI

Sokak hayvanları konusunda ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini, ameliyatlar yapılabilecek, iyi bir hayvan bakımevinde, iyi bir uzman ekiple çalıştıklarını vurgulayan Mirza, ?Kentte köpeklerin artmasının nedenini Gönen, Erdek, Manyas gibi hayvanların, Bandırma´ya bırakılmasına bağlarken, ?Hatta kendilerine bağlı kulakları küpeli hayvanları bile bırakıyorlar? dedi.

        ÇÖPLERİ BALIKESİR ALACAK

Ayyıldıztepe´de bulunup, yakınmalara yol açan kent çöplüğü konusunda da bilgi veren Mirza, şöyle konuştu:

?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, önce bu bölgede bir çöp fabrikası kurmayı düşünüyordu. Ancak sonradan vazgeçti. İlçelerin çöplerini Balıkesir´de toplayacağını açıkladı. Bunun için Bandırma´da, çöpleri almak için bizden bir aktarma istasyonu istedi. Buraya sıkıştırılmış olarak toplanacak çöpleri alıp, Balıkesir´e götürecekler. Kendilerine, istasyon olarak Karayolları Müdürlüğü´nün arkasında bir yer gösterdik. Bu uygulamaya geçtikten sonra Ayyıldıztepe Mahallesi´ndeki eski çöplük yerini de rehabilite ederek yeniden düzenleyeceğiz.?

Mirza, Manyas ilçesinin çöplerinin de, Balıkesir´e gönderilmek üzere Susurluk´ta toplanmaya başladığını sözlerine ekledi.    Önder BALIKÇI



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu