Büyükşehir'den çifte standart

Büyükşehir

Büyükşehir Ulaşım Dairesi Ramazan Bayramında ücretsiz seyahat sadece 6 Eylül ile Karesi ilçeleriyle sınırlı tuttu.

Balıkesir Resmi Gazete 'de, 6 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan, 6360 sayılı kanunla "Büyükşehir" vasfını kazandı. 

2014 yılında yapılan yerel seçimler ile Ahmet Edip Uğur'un Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla başlayan süreç yurdun en büyük coğrafyasına sahip Balıkesir'de İç Anadolu'dan Ege'ye, Ege'den Marmara'ya uzanan Balıkesir ili 'ne 2 kardeş ilçe dahil oldu.

Kimine göre Büyükşehir, Kimine göre Bütün şehir kavramı zamanla birçok anlamda il merkezini oluşturan 2 ilçe Karesi ve Altı Eylül'ün dışındaki 18 ilçenin toplanan gelirlerden gereken payı almadığını gösterdi.

İl Merkezini oluşturan Karesi ve 6 Eylül bir çok anlamda pastanın kaymağı ile oynarken, geride kalan 18 ilçe'nin AK Partili olanları günü kurtardı, olmayanlar ise aradan geçen 9 yıldır kendi yağı ile kavrulmanın çabası içinde.

İlçeleri su, Ulaşım, Emlak'ın bir bölümü ve daha birçok anlamda aynı havuzu dolduran gelir kalemleri paylaşımda o kadar adaletli olmadığı görülürken her dini bayramda olduğu gibi Bu bayram dada Karesi ve 6 Eylül'ün Büyükşehir'i Bayram süresince ulaşımı ücretsiz yaptı.

Bu sosyal program ile ilgili paylaşımlar sosyal medyada görülünce Büyük şehir 'in bütünlüğünü oluşturan 20 ilçenin vatandaşları da, bayramda ücretsiz seyahat edeceklerini anlayarak bindikleri otobüslerde kart basmak zorunda kalmalarının şaşkınlığını yaşadılar.

Evet!…

Büyükşehir'in dini bayramlarda ücretsiz seyahati sadece Karesi ve 6 Eylül için geçerliydi.

Geri kalan 18 İlçe kimin tasarrufunda?

Büyükşehir Ulaşım daire Başkanlığı il merkezli plan ve programında 18 ilçe yoktu, Çünkü 9 yıl geçmesine rağmen bütün şehir olmanın gereğini yaşama geçirememiş olan Ulaşım daire başkanlığı Karesi ve 6 Eylül dışındaki ilçelerde ulaşım faaliyeti yapan özel firmalara hat satışı yapmış, ulaşım kart programı ile 20 ilçede okutulan kartların ödemeleri kendi merkezlerinde toplanmasına rağmen bu hatlar üzerindeki sevk ve idari sistemi üzerinde söz sahibi olamamıştı.

Kısaca Büyükşehir Ulaşım daire Başkanlığının sosyal proje kapsamında verdiği bir çok indirimli veya ücretsiz kart veya dini bayramlardaki ücretsiz ulaşım sadece Karesi ve 6 Eylül ile sınırlı kaldı.

65 yaş üzeri veya gaziler merkez eksenli iki ilçe dışında özel ulaşım haklarından istifade edemiyor. Dolayısı ile bu durum Büyükşehir'in her ilçeye ayrı su fiyatı uyguladığı gibi Ulaşımda gündeme taşıdığı sosyal taşıma programı burada da çifte standartta kurban edildi.

Gün olur kurtuluruz… (Bandırma Manşet)



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir' çifte standart
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı