Büyükşehir´de Deprem buluşması

Büyükşehir´de Deprem buluşması

Balıkesir´in Deprem gerçeği masaya yatırıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Abdullah Soykan, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yrd. Aysun Aykan, 1 Ocak Tarihinde yürürlüğe girmiş olan ?Türkiye Deprem Tehlike Haritası? ve ?Bina Deprem Yönetmeliği ? Hakkında  ve Depremlere karşı yapılması gerekenler ile ilgili görüştüler: Görüşmede Başkan Yücel Yılmaz yenilenen deprem tehlike haritası hakkında da Aysun Aykan´dan bilgi aldı ve bu görüşme sırasında,  şu konular  da yer aldı;

Aysun Aykan; ?Yenilenen deprem tehlike haritasına göre Balıkesir  ve İlçelerinin, yüksek tehlike alanlar içinde olduğu, Balıkesir ve İlçelerinde bulunan geçmişte, yıkıcı depremlere sebep olan aktif fayların, Balıkesir ve ilçelerinde deprem üretme potansiyeli açısından bir risk oluşturturduğu ve Marmara denizi içinden geçen Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu üzerinde heran olabilecek beklediğimiz depremin; özellikle Marmara denizi kıyısına yakın olan yerleşim yerleri ve tüm Marmara bölgesinde etkili  olacağı konuşuldu.

Can ve mal kayıplarının yaşanmaması için; Depremlere karşı mühendislik hizmeti almış sağlam bina yapmamız gerektiği ancak bunun yönetmeliklerle sağlanabileceği   vurgulandı?

Depremlere karşı alınması gereken önlemlerle ilgili  ve deprem farkındalığının oluşturulması amacıyla Jeoloji Mühendisleri odası olarak  Bandırma 1.  ve 2. deprem sempozyumu düzenlediklerini; Bu sempozyuma, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd.  Prof. Dr. İbrahim Türkmen´in katkı sağladığını ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara desteklerinin devam edeceğini belirtti..

Balıkesir Merkezde, Erdek ve  Bandırma ilçelerinde çalıştay, Kent sempozyumu, panel, söyleşi vs. düzenledik  ve düzenlemeye de devam edeceğiz?.dedi..

Aysun Aykan;TMMOB  Jeoloji Mühendisleri Odası olarak, afetlere karşı güvenli, yaşanası güzel Balıkesir Bölgesi için üzerimize düşen görevleri yapacağız ve bu doğrultuda da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  destek olacağını söyledi..



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli