Büyükşehir yine Edincik merasının peşinde!

Büyükşehir yine Edincik merasının peşinde!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edincik merasını ele geçirme planından vazgeçmiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edincik merasını ele geçirme planından vazgeçmiyor. Daha önce de bu konuda Bandırma Belediyesi ile mahkemelik olan Büyükşehir Belediyesi’nin yine merayı alabilmek için girişimlerde bulunduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak, Bandırma Belediyesi’nin Edincik’ten sorumlu CHP meclis üyesi Abdullah Erbay, şu açıklamayı yaptı:

“Sevgili Edincikliler,

Yine meramıza saldırı var. Yapılmakta olan yeni planlarda meramızın kuzey tarafında 65 hektarlık alan, yani 650 dönümlük alan, ‘kentsel ve bölgesel, yeşil ve spor alanı’ lekesine dönüştürülmek isteniyor. Yani mera vasfından çıkarılıyor. Yapılacak iş belli. Hepinizin bilgisine sunarım.”



Ufuk ulkumen
19.11.2023 10:08:33
Tüm Balıkesir bitti de sıra denize yakın yerlere geldiyse amaç bellidir. Mera köyündür, adı üstünde . HAYVAN OTLATMA YERİ... SPOR ALANI DEĞIL Mera; Hayvanların otlatılması ve otundan yararlanılması için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yerlerdir. Meralar Kamu Orta Malı statüsünde olup hayvan otlatmak amacıyla köyde yaşayan çiftçilere tahsis edilmiş mülkiyeti devlete ait alanlardır.

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı