Büyükşehir kamburlardan kurtuluyor

Büyükşehir kamburlardan kurtuluyor

Büyükşehir bünyesinde getirisi olmayan haşereyle mücadeleyi yerel ilçelerin sorumluluğuna bıraktı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, haşereyle mücadele hizmetinden geri çekildi. Yücel Yılmaz´ın başkanlığındaki belediye, haşere mücadelesini yeniden ilçe belediyelerinin sorumluluğuna bıraktı.

/resimler/2019-5/24/2334198401955.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi bu mücadeleyi önceki yıllarda ilçe belediyeleri yapıyordu. Ancak beş yıl önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu mücadeleyi kendisinin sorumluluğuna almıştı. Şimdi yeniden ilçe belediyelerine bıraktı. Ama ilçe belediyeleri, bu işin kendilerinden alınmasından sonra bu mücadele hizmetini sürdüren işçilerini ve araçlarını başka hizmetler için devretmişti. Bu mücadeleyi öyle sıradan işçilerle yapamazsınız. Bu mücadeleyi kalifiye ve bu işi iyi bilen işçiler yapmalı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, bu mücadelemiz için ilaç ve araç-gereç desteği verileceğini söylüyor. Bize bırakılan bu mücadeleyi de sürdürmeye çalışacağız."

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı da konuyla ilgili olarak, "Bu mücadele aylar önce, haşerenin larva döneminde yapılacak ilaçlamayla başlamalıydı. Bunu gerçekleştirmeyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi şimdi bu mücadeleden sıyrılarak, önümüzdeki yaz sezonunda yaşanabilecek haşere sorununu ilçe belediyelerinin kucağına bırakmak istiyor" dedi. Önder BALIKÇI

/resimler/2019-5/24/2334477308726.jpg

Sulak alanlara karşı mücadeleyi aktif kılmak amacı ile Güçlü ATV motorlar,  İnsansız hava araçları ve dahası 4x4 çift kabin jiplerden kurulan filo ilk 5 yılda sizlere ömür, yeni bir beş yıl için Başkan Yücel Yılmaz´ın tasarruf tedbirli planı, Büyükşehir´e kambur olan sistemi ilçe belediyelerine yıkmak.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli