BÜYÜKELÇİSİNDEN BAŞKAN MİRZA´YA ZİYARET

BÜYÜKELÇİSİNDEN BAŞKAN MİRZA´YA ZİYARET

MAKEDONYA BÜYÜKELÇİSİNDEN BAŞKAN MİRZA´YA ZİYARET

Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Zvanko Mucunski, eşi ve ateşesi ile birlikte Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı makamında ziyaret etti.

/resimler/2017-2/25/2051075805110.jpg

Ziyarette Belediye Meclis Üyeleri Erhan Elmastaş ve Şerafettin Engüdar´da hazır bulundu.

İki ülke arasında tarihsel süreçten bugüne gelen ilişkilerin konuşulduğu ziyarette ayrıca ticaret, turizm ve kardeş kent ilişkileri görüşüldü.

Türkiye´de kendini evinde hissettiğini söyleyen Büyükelçi Zvanko Mucunski; ? Makedonya´nın bağımsızlığını kazandığında ilk tanıyan ülke Türkiye idi. Türkiye sadece Avrupa´da değil; dünya içerisinde de kalkınma içerisinde olan bir ülkedir. Göreve başladığım ilk günden beri kendimi Türkiye´de evimde hissediyorum. Geçtiğimiz yıl Makedonya´ya en fazla turistin Türkiye´den geldi. Makedonya´daki insanlarımızda Türkiye´yi tatile gidilecek en iyi ülkelerden biri olarak görüyor? dedi.

/resimler/2017-2/25/2051315958254.jpg

Büyükelçi Zvanko Mucunski Belediye çalışmalar ve Bandırma ile ilgili genel bilgiler veren Başkan Mirza: ?Bandırmaya baktığımızda 150 bini aşkın nüfusuyla,  limanıyla, üniversitesi ve sanayi potansiyeli ile çok cazip bir kent.  Bu bölgede de çok fazla Makedonya göçmeni vatandaşımız yaşıyor. Makedonya´yı televizyonlardan izliyoruz ne kadar güzel ve gidilmesi gereken bir yer olduğunu görüyoruz. Büyükelçinin söylediği gibi Türk turistler de birinci sıradaymış inşallah en kısa sürede bizde ziyaret edeceğiz ve kardeş şehir görüşmelerine başlayacağız. Bizim bölgemizde turizm açısından potansiyeli çok yüksek bir bölgedir onun için çok hızlı büyümekte ve gelişmektedir. Makedonyalı dostlarımızı bölgemizde ve kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız. İki ülke arasındaki ikili ilişkiler hep en üst seviyede olmuştur ve bundan sonrada en iyi şekilde devam edeceğinden asla şüphem yoktur? dedi.  

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Dursun Mirza Makedonya Büyükelçisi Zvanko Mucunski´ye Türk kahvesi ve fincan takımı hediye etti.

/resimler/2017-2/25/2051548341556.jpg

 

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli