Büyük maraton sabahın ilk ışıkları ile start alacak

Büyük maraton sabahın ilk ışıkları ile start alacak

Uluslararası, Kyzikos ultra maraton yerli yabancı 500'ün üzerinde katılım ile start alıyor

Tatil ve turizm'de cazibe merkezi Erdek'i uluslararası atletizm arenasında öne çıkartan 2. Kyzikos ultra maraton bu sabah saat 06.oo sularında start alıyor.

Erdek Cumhuriyet alanında hazırlanan start alanı ve tanıtım stantları 48 saat önce hazırlandı ve sporcularının gelmesini beklemeye başladı. Organizasyon komitesi üyesi Kadri Civan yaptığı açıklamada, Kyzikos ultra maraton'un ilkinin 2019 da yapıldığını ve son derece başarılı geçtiğini vugulayarak "2020 de yaşanan Covit-Pandemi süreci nedeni ile iptal edilen yarışları geleneksel olarak düşündüğümüz Eylül aynın ilk haftası yapmayı planladık, ancak devam eden pandemi süreci, katılımcı sporcuların sağlık koşullarını rist etmeme adına Kasım'a kaydırıldı. Umarız hava muhalefeti uygun şartlarda seyreder ve beklentimiz, arzu ettiğimiz şekilde gerçekleşir." dedi.

Balıkesir Büyükşehir, Bandırma Belediyesi, Erdek Belediyesi, Bandırma Ticaret Borsası, Erdek Ticaret Odası, Bandırma Kültür Eğitim Vakfı, Etimaden, Bantaş, Yemmak, Köseleci, Toru Un,  MTN Tohumculuk, Kadıoğlu Hotel, Otel Aloria Garden, Marmara tarım, Muslubaşlar FORD, Pro Ajans ve Çağdaş seslendirmenin sponsör olduğu maraton'da 5 km halk koşusu, 22 km Apostol patika koşusu, 45 km. Arteka Ultra koşusu, 60 km. Kirazlı Manastırı ultra ve 85. km. likKyzikos Ultra koşuları yapılacak.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı