Burhaniye Polisi İşaret Dili Öğrendi

Burhaniye Polisi İşaret Dili Öğrendi

Burhaniye ilçesinde Emniyet Müdürlüğü`nde görevli polisler, "Polise İşaret Dili Eğitimi" kursunu tamamlayarak sertifikalarını aldı.


Burhaniye polisi elleriyle konuşup, gözleriyle duyacak

Burhaniye ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler işaret dilini öğrendi. Bundan sonra Burhaniyeli polisler elleriyle konuşup, gözleriyle duyacaklar.  3 Eylül'de başlayan Polise İşaret Dili Eğitimi 28 Eylül'de tamamlandı.

Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa olarak açılan kursta 22 polis işaret dilini öğrendi. 120 saatlik kursta işaret dilini öğrenen Burhaniye polisi bunu bir tiyatro ile de sertifika törenine katılanlara gösterdi.

Dilini, kulağını kullanamayan işitme ve konuşma engelli vatandaşlar, kamu hizmetleri, emniyet müdürlüğündeki iş ve işlemlerinin takibinde daha iyi, daha hızlı faydalanabilecekler.

İşaret dili eğitimini tamlayan 22 polise kurs bitirme sertifikaları düzenlenen bir tören ile verildi. Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İşaret Dili Öğreticisi Tuğçe Özen, tarafından verilen İşaret Dili Eğitimi 120 saatte tamamlandı. İşaret dilini öğreten Tuğçe Özen'e Burhaniye Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, plaket vererek teşekkür etti.

Törende konuşan Burhaniye Emniyet müdürü Mustafa Korkmaz Burhaniye polisinin artık elleriyle konuşup gözleriyle duyacağını ifade ederek şunları söyledi:

Bu eğitimdeki amacımız; iletişimde en önemli iki faktörü dilini ve kulağını kullanamayan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden. Emniyet Müdürlüğümüzdeki iş ve işlemlerinin takibinde daha iyi ve daha hızlı faydalanabilmesidir. İşte bu amaçla toplum destekli polislik hizmetleri çerçevesinde, ilçe emniyet müdürlüğümüz koordinesinde, halk eğitim vc milli eğitim müdürlüğümüz işbirliği ile işaret dili eğitim projesi geliştirilmiştir. Kısaca işaret dilinden bahsetmek gerekirse; işaret dili işitme engelli vatandaşlarımızın engelli olmayanlar ile ve kendi akalarında iletişimini sağlayabilmek için el ve mimik hareketlerini kullandıkları bir dildir. İşaret dilinin kendisine özgü parmak alfabeleri ve hareketleri, kendisime has bir gramer yapısı ve kelime haznesi bulunmaktadır. Her ülkenin kendisine ait bir işaret dili vardır. Projemizde, vatandaşla ilk temas noktalarında görev yapan polis merkezleri ile toplum destekli polislik, çocuk, trafik tescil ve denetleme önleyici, pasaport ve ruhsat işlemleri büro amirliklerinde görevli, vatandaş ile birebir iletişim içerisinde olan. 22 personelimize 03-28 eylül tarihleri arasında 120 saatlik Türk İşaret Dili Eğitimi verilmiştir. Eğitimi tüm personelimiz gönüllü olarak almışlardır. İşaret dili eğitimi alan personelimiz artik işitme engelli vatandaşlarımızın sorunlarını daha iyi anlayabilecek ve en onlara kısa sürede yardımcı olacaklardır. Engellilerimizin kendilerini bize ifade etmelerinde saniyelerin bile önemli olduğu taleplerine daha çabuk cevap verebilecektir. İşitme engelli vatandaşı arımızın iş ve işlemlerini en kolay şekilde yerine getirebilecektir. Konuşma engelli vatandaşlarımızla yaşanan iletişim güçlüğünü bu tür eğitimlerle aşacağımıza inanarak bizden desteklerini esirgemeyen sayın kaymakamımız Ali Uslanmaz'a saygılarımı sunuyor eğitimin alınmasında katkılarından dolayı ilçe milli eğitim müdürümüze, halk eğitim merkezi müdürümüze ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Artık bizim personelimiz de elleri ile konuşup gözleri ile duyabilecek.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı