Burhan Karışık Irkçı söylem ile itham ediliyor

Burhan Karışık Irkçı söylem ile itham ediliyor

Memleket Partisi Cumhuriyet alanında yapacağı basın açıklaması ile Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ı kınayacak

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın ırkçı söylem iddiası ile çalkalanıyor. Çağdaş dünyada ırkçılığı yeryüzünden kaldırılması adına 2 Ağustos’ta ülkemizde de birçok noktada gerçekleştirilen Roman Soykırımı yıldönümü anma etkinlikleri yapılırken, CHP li bir belediye başkanının böylesine talihsiz bir açıklamada bulunması başta partisi CHP olmak üzere toplumun önemli kesiminden büyük tepki aldı.

Başkan Burhan Karışık’ın parti içi bir buluşmada CHP Erdek Gençlik Kolları Başkanı Mert Örs’ü kastederek “Roman'dan başkan mı olur” demesi tüm ırkçı söylemlere karşı olan kimlikleri ayağa kaldırdı.

Başkan Burkan karışık’ın ırkçı söylemine kayıtsız kalmayan ilk siyasi örgüt ise Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Erdek Memleket partisinden geldi.

Erdek Memleket Partisi İlçe Başkanlığı yaptığı yazılı açıklama ile konuyu ilçe Cumhuriyet alanına taşıyarak yapacakları basın açıklaması ile Başkan Burhan Karışık’ı kınayıp özür dilemeye davet edecekleri kaydedildi.

Memleket Partisi Erdek İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada, “Erdek’te 9 Meclis üyesinin belirlediği, Halktan uzak, ayrıştırıcı dili ile Roman vatandaşlarımızı rencide eden Başkan Burhan Karışık, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir süreçte tüm Erdeklilerden özür dilemeye davet ediyoruz."

"Burhan Karışık’ın ırkçı söylemlerinden dolayı Memleket Partisi Erdek İlçe Başkanlığı olarak 5 Ağustos 2022 Cuma günü saat 15.oo te Cumhuriyet alanında yapacağımız basın açıklamasına tüm vatandaşlarımız davetlidir.”  Tamer Bostan Memleket Partisi Erdek İlçe Başkanı



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli