Bu Piliç % 10 dolayında çıkış verdi.

Bu Piliç % 10 dolayında çıkış verdi.

Bu Piliç'te beklenmeyen personel çıkışı üzüntüye neden oldu.

Bu Piliç teknolojik yapılanma adı altında münavebeli olarak işçi çıkartmaya başladı.

Şeker Piliç’ten sonra Bu Piliç’te başlayan işçi çıkartılması Çalışan kesimde endişeye neden olurken işine son verilen Bu Piliç çalışanlarının genelde 8 ila 10 yıllık eski işçilerden seçildiği kaydedildi.

Bu Piliç’te teknolojik yapılanma, verimi arttırma noktasında tasarruf hakkı kullanılarak işten çıkartılan çalışanların yerine İşkur sigorta kapsamında yeni işçiler alınacağı kaydediliyor.

Bu Piliç’te işine son verilen eski işçilerden birisi isminin gizli kalma şartı ile yaptığı açıklamada “Her hafta sonu münavebeli olarak özellikle eski çalışanların çıkışı veriliyor. Bugüne kadar verilen çıkışlar yaklaşık %10 buldu. Daha da devam edecek. Duyumlarımıza göre İşkur ile yapılan görüşmelerde işine son verilenlerin yerine İŞKUR sigortalı yeni elemanlar alınacakmış. Beklenmedik bir zamanda işine son verilen arkadaşlarımız mesai arkadaşlarına ağlayarak veda ettiler. Herkesin arcı var borcu var birçoğu ev taksiti ödüyordu.” Diyerek Bu piliç te yaşanan işten çıkartmaların hayata yansıyan acı faturasını tanımladı.

Bu Piliç çevresinde ise işine son verilen işçilerin tamamen teknolojik yapılanma ve iş verimliliğinden kaynaklandığı ifade edildi.

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı